Sivut

torstai 2. lokakuuta 2014

Shanghai Wild Animal Park & Xinchangin vanha kaupunki

SHANGHAI WILD ANIMAL PARK

Niinhän siinä sitten kävi, että sairastuin flunssaan juuri lasten lomaviikolla. Onneksi en ole kuumeessa vaan vain ihan normi "räkätaudissa". Mutta se ei estä meitä kuitenkaan tekemästä mitään ja niinpä lomailu jatkuu ja eilen kävimme lasten kanssa Shanghain villieläin puistossa, joka on suhteellisen lähellä meitä tässä Pudongissa. Loman takia menomatkalla oli vain kovasti ruuhkia ja matka kesti yli puolitoista tuntia. Takaisin tullessa pääsimme kotiin n. 30 minuutissa. Sää päiväretkeen oli kohtalaisen hyvä. Lämpötila +28, mutta saastetaso 126. Liput puistoon olivat 130RMB/henkilö. Lapset pääsivät ilmaiseksi. Puistossa on isot viheralueet ja kiinalaiset tykkäävätkin viettää täällä koko päivän. Kiersimme kävellen lähes koko alueen, mutta jätimme varsinaisen villieläin alueen väliin. Tänne pääsee ainoastaan bussilla ja eläimiä näkisi todella läheltä. Jono busseille oli kuitenkin niin pitkä, valehtelematta yli 200 metriä, joten jätimme tämän kierroksen nyt väliin. Seuraavalla kerralla sitten. Vaikka ihmisiä oli liikenteessä paljon, lomasta johtuen tavallista enemmän, oli puistossa liikkuminen yllätävänkin helppoa.







Ensimmäiseksi pysähdyimme ravintolaan syömään. Kyllähän sieltä ruokalistalta nyt jotain syötävää löytyi...


Tämä kiinalaisten tyyli se jaksaa aina vain hymyilyttää. Kun on kuuma, niin miehet kääräisevät paidat kainaloon. Vilvoittaa kummasti, kaiketi. Vesa ei vielä ole innostunut tästä, vaikka kuinka yritin häntä houkutella samaan... Yleensä nämä paidankäärijät ovat maaseudulta kaupunkiin muuttaneita. Hienot Shanghailaiset eivät tätä tee ja he katsovatkin näitä paidankäärijöitä yhtä huvittuneina kuin mekin. Villieläin puistossa villiä menoa...












Mitähän tästä nyt sanoisi...
Sopivat kengät eläintarhaan...







Panda tyytyi vain loikoilemaan kaukana puussa











Nämä pyörät ovat suosittuja puistoissa. Ehkäpä sekin päivä vielä tulee, että me tällaista kokeilemme.



Jos koska, niin nyt pituudesta oli hyötyä...Hyvin pystyi ottamaan kuvia yli pienten kiinalaisten. Apinat, simpanssit ja gorillat ovat meidän lasten suosikkeja.

















Me olimme muuten varmaan puiston ainoat länsimaalaiset ja sinänsä myös nähtävyys kiinalaisille. Silti tästä ei tullut ahdistusta ja saimme olla hyvin rauhassa, vaikka katseita paljon saimmekin. Täällä puistossa en kokenut myöskään mitään ylenpalttista väentungosta missään, vaikka ihmisiä paljon olikin. Ei siis sitä normaalia kiinalaisten ryntäilyä ja tuuppimista, jota esimerkiksi siellä Shanghain merimaailmassa (Shanghai Ocean Aquarium) on ja paljon. Puisto on kuitenkin niin iso ja välimatkat kohteesta toiseen suhteellisen pitkiä. Eli paljon saa kävellä, hyvät kengät jalkaan.











Yksi todella ärsyttävä seikka pisti kuitenkin silmään. Ihmiset heittivät eläimille ruokaa ja mm. karkkeja papereineen. Lisäksi ikkunoita hakattiin, kun haluttiin herättää vaikkapa apinoiden huomio. Muutaman kerran teki mieli asiasta huomauttaa, mutta mitäpä se olisi hyödyttänyt.



Puistossa oli myös kamelilla ja hevosella ratsastusta sekä joitakin eläimiä pääsi syöttämään heidän omiin aitauksiin, kuten vaikkapa kenguruita. Näihin oli pitkät jonot, joten emme lähteneet jonottamaan.



Ja paljon näkyi myös Decathlonista ostettuja telttoja...





Kiinalainen jonotustapa, kaikki rynnivät kassalle. Maassa maan tavalla, go Vesa!




Kiinassa käytetään pikkulapsilla tällaisia takapuolesta avoimia housuja. Näin lapsi oppii ilmeisesti nopeammin "sisäsiistiksi" ja säästyyhän tässä myös rahaa, kun ei tarvitse vaippoja ostaa sekä luonto kiittää. Ja taitaa kiittää ihan kirjaimellisesti, sillä lapset tekevät tarpeitaan aika estottomasti missä ja milloin vain, vaikkapa keskellä katua. Että tällaiset pöksyt...


Aina ei voi hymyilyttää...
Isä ja poika
Äiti ja tytär
XINCHANG

Lähellä eläintarhaa on Xinchangin vanha kylä, jossa piipahdimme kotimatkalla. Mikäli eläintarhaan menette, niin kannattaa käväistä myös täällä. Kylä on Naihuin alueella ja noin 40km päässä "keskustasta" (People's Square). Täällä ihmiset pääsevät tutustumaan kylän muinaiseen elämäntapaan sekä arkkitehtuuriin. Noin puolet rakennuksista on Ming-dynastian ajalta (1368-1644), osa on Qing-dynastian ajalta (1644-1911) sekä Kiinan tasavallan syntyajoilta (1912-1949).





















































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti