Sivut

tiistai 21. lokakuuta 2014

Vieraita Suomesta

Nopeasti hurahti vanhempieni ja siskoni vierailu täällä meidän luona. Tuntuu oudolta, että vastahan he viikko sitten tulivat meille ja nyt katselen täällä jo kelloa ja odotan, milloin heidän koneensa laskeutuu Helsinki-Vantaalle. Viikko meni nopeasti ja silti tuntuu että hitaasti. Teimme todella paljon asioita yhdessä ja meillä kaikilla oli aivan mahtava viikko. Minä sain rauhassa jutella äidin kanssa ja tissutella yhden jos toisenkin viinilasin ääressä. Isäni korjasi täällä mm. Emman huoneen kaapin, Onnin huoneen vaatekaapinovenkahvan, vaihtoi Emman pyörään uuden sisäkumin, korjasi keittiön kaapinoven...

Lapset nauttivat isovanhemmistaan suunnattomasti. Yhdessä he leikkivät, ajoivat skootterilla, leipoivat ja tekivät ruokaa. Lapset halusivat joulupipareita, joten äitini teki taikinan itse ja leipoi piparit lasten kanssa. Lisäksi mummin piti tehdä Onnin herkkuruokia: karjalanpaistia ja liha-perunasoselaatikkoa. Tänä aamuna sanoimme sitten isovanhemmille ja Nina-tädille hyvästit ja jatkoimme arkeamme normaalisti, lasten lähtiessä kouluun ja minun suunnistaessa treenaamaan. Seuraavan kerran näemme vasta ensi kesänä, mutta onneksi on Facetime ja Skype. Niillä pidämme yhteyttä viikoittain. Lauantaina taas nähdään mitä Suomeen kuuluu...

Kulunut viikko oli Shanghaissa aivan mahtava. Aurinko paistoi, oli lämmintä (suorastaan kuumaa) ja saasteita oli vähän (paitsi torstaina, jolloin lukema oli hurjat 200, mutta silloin meillä olikin sattumalta varattu äidin kanssa kasvohoito, manikyyrit ja pedikyyrit ja illalla leivottiin lasten kanssa. Niinpä huono ilma ei meitä haitannut). 

Tässä listaus mitä viikkomme piti sisällään:

Tiistai
Vieraat saapuvat. Käydään räätälimarkkinoilla tilaamassa isälleni paitoja. Lounaalla käymme kotimme vieressä olevassa Element Freshissä. Illan olemme kotona lasten kanssa. Lapset kiljuvat riemusta, kun mummi ja ukki tulevat kanssani hakemaan heitä koulubussilta. Ruoaksi on karjalanpaistia, jota Onni on jo odottanut kovasti. Ja herkullista kuulemma oli!

Vihdoinkin taas äidin kanssa!
Nam!
Keskiviikko
Lähdemme heti aamusta Honqiaon kukkamarkkinoille. Tällä kertaa äitini ostokset ovat maltillisempia viime kertaan verrattuna. Illalla äitini tekee piparkakkutaikinan valmiiksi lasten kanssa.



Torstai
Kasvohoitoa, manikyyriä, leipomista...Olemme äidin kanssa hemmoteltavina muutaman tunnin ja iltapäivällä leivotaan. Asunnon täyttää hurmaava pullan ja joulupipareiden tuoksu!







Perjantai
Lapset pitävät tänään vapaapäivän koulusta, jotta he saavat viettää mahdollisimman paljon aikaa isovanhempien kanssa. Aamulla käymme ensimmäiseksi Bundilla kävelemässä, sitten räätälimarkkinoilla hakemassa isäni paidat ja käyn samalla sovittamassa tilaamaani iltapukua. Puvusta tulee juuri sellainen kuin halusinkin...muutama sovitus vielä silti tarvitaan. Räätälimarkkinoiden jälkeen käymme taiteilijakorttelissa Taikang Lu:lla. Kiertelemme siellä pikku putiikkeja ja syömme lounaan Kommunessa. Illallisen nautimme Hakkasan ravintolassa. Ruoka on jälleen täydellistä ja vanhempani ovat ruoasta aivan haltioissaan, noin hyvää ruokaa he eivät omasta mielestään ole ikinä syöneet. Aivan mahtava ilta!




Äiti ja tyttäret 
Siskoni Nina ja minä
Äidin kanssa
Onni ja ukki


Taikang Lu:lla
Lounasviini
Hakkasan -ravintolassa

Onnelliset ukki ja Onni

Lauantai
Aamulla Emma viedään muutamaksi tunniksi kaverinsa syntymäpäiväjuhlille ja me käymme sillä välin äitini ja siskoni kanssa shoppailemassa Kerry Centerissä, ukin ja Onnin ollessa kotona. Kotiin tultuamme nappaamme pojat kyytiin ja lähdemme vuorostaan viemään Onnia kaverinsa syntymäpäiväjuhliin. Juhlat pidetään lasten koululla, joten jätettyämme Onnin sinne lähdemme sillä välin "kaatopaikalle". Äitini tekee paljon kivoja löytöjä...Ostosten teon jälkeen nappaamme Onnin mukaan ja ajamme kotiin. Tilaamme kotiin Thaimaalaista ruokaa ja nautimme ulkona terassilla äitini kanssa skumppaa. Ilta-aurinko on aivan ihana! Illalla katselemme telkkaria ja lapset kiehnäävät mummin ja ukin sylissä. Mukava koti-ilta!

Äidin ostoksia






Sunnuntai
Vesa on tullut edellisyönä työreissulta kotiin ja tänään sunnuntaina on Onnilla jalkapalloa. Ukki lähtee mukaan katsomaan. Lounaan nautimme Din Tai Fungissa, dumplingsit ovat meidän suurta herkkua ja myös vanhempani tykkäävät niistä todella paljon.



Ja illalla viiniä äidin kanssa
Maanantai
Tänään käymme Yu Gardenissa. Teemme ostoksia ja ihastelemme kaunista puistoa. Vaikka olenkin ollut puistossa jo kerran aikaisemmin, intoudun taas kuvaamaan.  Lounaalla käymme Super Brand -ostarilla Sproutworkissa. Lounaan jälkeen käymme vielä pikaisesti feikkimarkkinoilla ja sitten kaikki ostokset on tehty. On aika mennä kotiin. Vanhempani pakkaavat ja nautimme viimeisen illan yhdessä.
















Ja siinä se nyt taas on! Selfie -apuväline ja tyypillinen aasialainen sormimerkki kuvissa...
Kyllä mekin osataan äidin kanssa...






Kilpikonnat vähän lepäilee auringossa








 Kiinamuotia...



Lepotauko
Ja taas selfieitä...

Kiitos ihanasta viikosta äiti ja isä ja kiitos tuliaisista! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti