Sivut

torstai 11. kesäkuuta 2015

Hei Hei Shanghai!

On tullut aika jättää hyvästit Shanghaille. Tänään on viimeinen iltamme täällä ja huomenna lennämme Suomeen. 

Kulunut viikko on ollut edellisten kaltainen ja olemme joutuneet jättämään raastavia jäähyväisiä suuntaan jos toiseen. Lauantaina muutimme hotelliin Lujiazuille ja olemme asunneet nyt IFC Residencissä, joka on IFC-ostoskeskuksen yhteydessä. Sijainti on kätevä Vesan työn kannalta, mutta ei lasten koulun osalta. Matka kouluun oli ajallisesti pidempi kuin Jinqiaosta. Vein aamuisin lapset kouluun ja iltapäivällä myös hain sieltä. Onneksi tätä kesti vain neljä koulupäivää. Olemme siis viettäneet tämän viikon "turisteina" Shanghaissa. Ihan kivaa on ollut olla näinkin keskustassa, mutta en minä kyllä täällä haluaisi asua. Varsinkin lasten kannalta alue on hyvin kolkko, olkoonkin millaisia puistoja ja leikkialueita tahansa. Mutta näin tilapäismajoituksena tämä toimi hyvin ja hotelli on hyvin siisti.

Olohuone/ruokatila.
Lasten makuuhuone.
Leikkipaikka.

Kuntosalilla.

Rentoutumista.

Pilvenpiirtäjiä on ollut jälleen kiva ihastella näin lähietäisyydeltä. Lauantaina taivaskin oli sininen. Muuten viikko on ollut Shanghaissa harmaa.Shanghai Tower.
Park Hyatt-hotellissa.

Maanantaina sanoin hyvästit kiinan opettajalleni Lisalle. Pidimme viimeisen oppitunnin hotellissa ja sitten tarjosin Lisalle lounaan Din Tai Fungissa. Jään kaipaamaan viikoittaisia hetkiäni Lisan kanssa. Olen laittanut hänen yhteystiedot osoitelistaani, mikäli etsit kiinan opettajaa Shanghaista. Suosittelen!

Keskiviikkona tapasin vielä suomalaisen ystäväni. Kävimme shoppailemassa Jingan temppelin luona olevassa Old Navyssä ja lounastimme temppelin vieressä olevan tavaratalon alakerrassa olevassa sushi-ravintolassa. Todella hyvää sushia ja myös edullista. Ravintola oli hauska. Ruoat tilattiin monitorin kautta ja "sushi juna" toimitti ruoat perille. (Katso video Instagramista).Tavaratalon alakerrassa on muuten japanilainen päivittäistavarakauppa, josta löytyy siis kaikkea ruoasta vaippoihin ja niitä vaippojahan me sieltä bongasimmekin. Niin isoille kuin pienillekin...
Ennen ystäväni tapaamista piipahdin tutussa Jingan puistossa. Siellä oli rouvien aamujumppa käynnissä...(video tästäkin löytyy Instagramista).


Jätin siis hyvästit ystävälleni, mutta vain hetkeksi. Näemmehän pian Suomessa ja ystävyytemme jatkuu muutosta huolimatta. Jos jotakin on täältä Shanghaista jäänyt, niin muutama aivan loistava ystävä. Näistä olen hurjan kiitollinen!

Keskivikkona Onni meni ystävänsä luokse vielä viimeisen kerran yökylään. Onni on ottanut muuton raskaasti ja ero hyvästä ystävästä on vaikea. Tilanne on hankala myös meille aikuisillekin. Mistä löytää oikeat lohdutuksen sanat, kun ei tilanne ole aina helppo meille aikuisillekaan. Olen lasten surujen takia joutunut itsekin muutaman kyyneleen vierittämään. Onneksi tuleva kesäloma ja Suomessa tehtävät kivat asiat siivittävät lapset iloisempiin ajatuksiin. 

Tänään torstaina olikin sitten koulun ja koulukavereiden hyvästely. Lapset veivät opettajille lahjaksi ruusut ja suklaata.


Opettaja saa kohta lahjan...
Ekaluokkalaiset viettivät iltapäivällä leikkihetken koulun viereisessä puistossa. Tilaisuuden järjestivät molempien ekaluokkien vanhemmat. Ohjelmassa oli vesipallojen lyöntiä, vapaata leikkiä ja tietenkin jäätelön syöntiä. Monta perhettä lähtee tänä kesänä pois Shanghaista ja tunnelma oli iloinen, mutta myös haikea. 
Minäkin pääsin heittämään vesipalloja...
Emma opettajansa kanssa.
Parhaat ystävykset!
Parhaat kaverit.
Koulu on nyt ohi ja myös meidän aikamme täällä Shanghaissa. Kuluneet kaksi vuotta menivät todella nopeasti. Tein ja näin paljon ja kaikki kokemukset olivat kokemisen arvoisia. 

KIITOS sinulle, kun olet seurannut blogiani elämästäni Shanghaissa! On ollut suuri ilo jakaa kokemuksia muille ihmisille. Olen jättänyt osoitelistaani paljon osoitteita ja toivon niistä olevan apua Shanghaihin muuttaville ja tänne käymään tuleville. 

Shanghai Lily vaikenee, mutta muistathan, että tarina jatkuu Singaporessa. Tulevan kesän tapahtumat päivittyvät uuteen blogiin singaporelily.com.

Zaijian Shanghai!

xoxo
Shanghai LilyPs. Lähdön tunnelmaan sopii nyt tämä laulu - Shanghain Valot: https://m.youtube.com/watch?v=8h73Lt64lA0

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. I came to your website for the first time I like your website very much And your website article is very much. I have a IVC – Services – india visa singapore website.
  malaysia visa for indians
  malaysia visa singapore
  apply malaysia visa in singapore
  indian visa singapore
  india visa singapore
  indian visa application singapore
  indian visa agent singapore
  https://ivc-services.com/india-visa-singapore
  https://ivc-services.com/china-visa-application-embassy-singapore/

  VastaaPoista