Sivut

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Uudet verhot

Vuokrasopimukseemme kuuluu verhot. Ensimmäisenä päivänä Kiinassa menimme tilaamaan verhot asuntoomme taloyhtiön toimistosta. Ihan kivat verhot tilattiin muihin huoneisiin paitsi TV-huoneeseen ja keittiöön. Ne ovat kermanväriset, eivätkä sovi meidän sisustuksen väreihin yhtään. Tilatessa verhot näyttivät valkoisilta ja ikkunassa ne olivatkin keltaiset. Niinpä kun tilaamamme uusi sohva ja tv-taso tulivat, päätin myös uusia verhot keittiöön ja tv-huoneeseen. Halusin harmaat, ei varmaan yllätä niitä, jotka minut tuntevat :) Reilu viikko sitten lähdin kangasmarkkinoille verhoja tilaamaan. Otin mukaani toisen verhon puolikkaan keittiöstä ja tv-huoneesta, sillä ikkunat ovat erikokoiset näissä huoneissa.

Kiertelin kangaskaupoissa n. puoli tuntia ja etsin sopivan väristä kangasta. Lopulta tärppäsi pienestä verhokaupasta ja olin tyytyväinen. MUTTA, omistaja ei puhunut sanaakaan englantia, eikä minunkaan kiinankielen taidolla sentään vielä verhoja tilata. Ei muuta kuin minun vanhat verhot pöydälle ja selittämään, että 2 kpl yhden koon verhoja ja neljä kpl toisen koon verhoja (tv-huoneessa on kaksi ikkunaa) eli yhteensä kolme ikkunaa. Rouva mittasi ja mittasi verhojani ja teki tilauksen kolmelle verholle. Tässä vaiheessa olin ollut liikkeesä jo 45min. Kun olin jo hyväksymässä tilausta, huomasin, että minulle on tulossa kolmet verhot ei kolmeen ikkunaan. Ja eikun alusta selittämään.

Liikkeessä oli myös toinen myyjä, nuori tyttö ja hän katsoi meitä hetken ja kysyi ihan ok englannilla, että sinulla on siis kolme ikkunaa, johon haluat verhot. Ilmeeni oli varmaan näkemisen arvoinen kun suu loksahti auki - et sitten aikaisemmin sanonut mitään vaan kuuntelit 45 min. kun yritämme tehdä tilausta. No tietenkään en tätä hänelle sanonut vaan mietin mielessäni ja hymyillen vastasin vain : Yes! Sitten alkoikin tapahtua. Rouvalle piirrettiin kolme ikkunaa ja niihin kuudet verhot. Ja sitten taas mitattiin uudestaan ja täytettiin tilauslomake uudelleen. Lopputulos 1,5 tuntia tilauksen tekemiseen ja päälle jännitys, että mitäköhän sieltä tulee. 

Verhojen jälkeen menin vielä lakanapuolelle tilaamaan parit lakanat ja taas se mieluinen kangas löytyi " No English -paikasta". Tämä tilaus oli kuitenkin helpompi, kun minulla oli lakanan mitat valmiina. 

Totuuden aika koitti sitten keskiviikkona. Hain valmiit verhot ja tyynyliinat (tilasin verhopaikasta myös 4 kpl sohvatyynyliinoja).

Kuva kangasmarkkinoilta - verhopuoli


Ja lakanapuoli.





Kangasmarkkinoiden yläkerrassa oli myös vaate - ja kenkäkauppoja, joissa oli kyllä meidän suomalaisten makuun aika hurjan värisiä, korkuisia ja mallisia kenkiä. 



Löysin lapsille muutamat kivat kengät. 

Onnin kengät - Onni ei suostunut kuvaan kenkien kanssa, toisin kuin Emma, joka hyvin mielellään esittelee uudet kenkänsä...





Mutta takaisin verhoihin. Kotiin tultuani laitoimme Connyn kanssa uudet verhot ikkunoihin. Lopputulos on hyvä. Ainut mistä en tykkää on verhojen malli ja se on   niin ei minun tyylistä. Mutta tämä verhomalli sopii tähän asuntoon, joten näillä mennään.

Tässä sohvatyynyt


Keittiön verhot

Ja olohuoneen verhot

Eli tällä kertaa tulos oli onnistunut, vaikkakin tilausvaihe oli verrattain työläs. 

Ps. Onnin kummitäti on alkanut kirjoittamaan blogia Valoisasti kotona. Linkki on myös minun blogilistallani, käykääpä tutustumassa ihaniin sisustusideoihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti