Sivut

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Ni Hao Shanghai!

Terveisiä hiostavan kuumasta Shanghaista! Täällä ollaan nyt neljättä päivää ja aikaerosta on toivuttu. Pientä jännitystä saatiin sunnuntaina kun lentokoneen ruumaan laittamistamme 9 matkalaukusta (käsimatkatavaroissa oli vielä neljä laukkua...) vain 8 löysi tiensä perille. 


Onnin matkalaukku oli jäänyt Helsinkiin. Finnairin palvelu toimi hyvin ja hotelliin tultaessa oli tullut tekstiviesti, jossa pahoiteltiin laukun unohtumista Helsinkiin. Laukku saatiin sitten maanantaina. Sunnuntaina käytiin myös heti katsomassa uutta kotia.


Jännitti aika lailla niin meitä kuin lapsiakin. Tupatarkastus tehtiin ja myös lapset kelpuuttivat uudet huoneensa. Asunto on vielä tyhjä ja sinne oli vain tuotu muutamia vuokrahuonekaluja siksi aikaa, kun omat huonekalut ja tavarat tulevat n. kahden kuukauden päästä. 




Niistä kahdesta kuukaudesta tulee varmasti tooooosi pitkät ja voi sitä riemua, kun taas saa omalle sohvalle istahtaa. Vai mitä mieltä olet tästä sohvan väristä...


Joitain huonekaluja joudumme täältä ostamaan ja maanantaina käytiinkin jo katsomassa. Menimme ostoskeskukseen, jossa on 7. kerrosta huonekaluja! Sairasta!



Kävimme muutamassa kaupassa, huonekalujen tyyli oli hyvin kiinalaista - värikästä nahkaa ja kiiltävää punaruskeaa puuta. Juu ei, kiitos. Vaikka kuinka pitäisi ajatella, että sohvan voi tilata eri värisenä on sitä vaikea kuvitella, kun edessä on keltainen nahkasohva. Mun mielikuvitus teki ainakin stopin. Kauppoja oli siis paljon ja tuskanhiki tuli mun ja Vesan otsalle - täällähän menee ikuisuus, täältä ei löydetä mitään! Oman haasteensa toivat tietenkin lapset, joiden mielestä kaupoissa oli kiva juosta ja tapella keskenään. Katso siinä sitten samalla huonekaluja...MUTTA pelastus oli lähellä...vieressä oli meinaan IKEA. Sinne siis, päästään ehkä helpolla. Lapset leikkipaikkaan ja me totuttuun tapaan otimme kärryt ja aloitimme kierroksen IKEA:ssa Abban soidessa taustalla :) Tällä kertaa huonekalut saivat jäädä kauppaan ja mukaan tarttui vain peittoja, tyynyjä, lakanoita ja astioita, joita siis ei meillä myöskään vielä ole. 

Tänään käytimme sitten Shanghain kontakteja hyväksemme ja saimme vinkkejä, missä voisimme teettää huonekaluja. 

Lapset ovat tykästyneet uuteen paikkaan jo hyvin. Koulussakin käytiin tänään hakemassa koulupuvut. Kovasti koulu/päiväkoti lapsia miellytti. Luulen silti, että vähän ajan päästä, kun koulu alkaa ja Englanti ei vielä suju, kuullaan lasten suusta: "tää on ihan tyhmä paikka, mä haluan pois täältä". Sanokaa mun sanoneeni, niin näin tulee käymään, ainakin Onnin kohdalla. 

Ja sitten on toi ilma, täällä on älyttömän kuuuma. Kuumin kesä 140 vuoteen! Ulkona ei voi yksinkertaisesti olla, heti alkaa soijaa pukkaamaan. Ja tähän ei lienee ole helpotusta tulossa vähään aikaan. Kai siihenkin tottuu, tai sitten ei. This is Shanghai!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti