Sivut

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Muutto

Hei vaan pitkästä aikaa! Tuli tauko kirjoittamiseen, kun muutettiin kotiin viime lauantaina ja ei oltu vielä ehditty hankkia oikeita kanavia mm. Facebookiin ja blogiin pääsemiseksi. Mutta nyt on tie auki "ulkomaailmaan" ja pystyn taas kirjoittamaan.

Vime lauantaina siis muutettiin - lähes tyhjään asuntoon. Askeettista on seuraavat 7 viikkoa näillä vuokrakalusteilla.



Pari päivää sitten nähtiin, kun erään perheen tavarat tulivat. Olimme lievästi kateellisia. No onneksi naapureillakaan ei ole vielä huonekaluja ;) Muuten on kyllä oikein kiva olla jo kotona. Tykkään asunnostamme todella paljon ja odotan, kun pääsen kunnolla sisustamaan niin omilla tavaroilla kuin sitten niilläkin mitä täällä hankimme. Tässä kuvia asuinalueeltamme.






Viimeisessä kuvassa on Club House. Sinne tulee kuntosali, uima-allas ja ainakin kerhotilat. Odotamme kovasti tämän avautumista, pitäisi aueta parin kuukauden päästä. Rakennuksen vieressä on tennis- ja koripallokentät. Pitäisiköhän aloittaa tenniksen pelaaminen? Tämä kommentti herätti Vesassa hilpeyttä - minä pelaamassa tennistä. No, ei sitä koskaan tiedä...

Mutta kuten kuvistakin näkee, niin onhan tämä asuinalue eräänlainen Täydellisten naisten tv-sarjan Wisteria Lane. Odottelen vain milloin naapurit tuovat kotiovelle mokkapaloja korissa, tai milloin saan kutsun päivädrinksuille jonkun terassille ;)

Maanantaina kävin kukkatorilla ja ostin kotiin muutaman kukan. Olisin voinut ostaa vaikka kuinka paljon kukkia pihalle ja sisällekin, vaikka en ole edes kukkien hoidossa hyvä. Tapan kaktuksetkin. Mutta nyt piti saada kukkia ja lapset oli mukana ja niinpä ostokset piti tehdä nopeasti. Torilla oli upeita kukkakimppuja, hienoimpia varmaan mitä olen koskaan nähnyt. Kukkatorin jälkeen lapsilla oli nälkä ja vein heidät KFC:lle, ajattelin että helpolla pääsen. Eipä ollut englantia missään koko ravintolassa. Eteeni annettiin muovinen läpyskä, jossa oli ruokien kuvia. Siitä sitten kuvien ja sormimerkkien avulla valitsin lasten ruoat. Kaikki siis hyvin ja lapset saivat ruokaa. 

Tiistaina oli sitten tutustuminen lasten kouluun ja päiväkotiin. Lapsista oli kovin jännää. 


Koulussa jännitys hävisi ja innoissaan uudet oppilaat tutustuivat kouluun vanhojen oppilaiden johdolla. Kiva, kun meidän lisäksi oli kaksi muuta uutta suomalaista perhettä. Tutustuin neljään suomalaiseen äitiin ja osan heistä kanssa on jo sovittu lähteä yhdessä shoppailemaan ja sain myös hyviä vinkkejä mihin mennä kampaajalle, teettämään vaatteita ja lakanoita jne. Yksi tapaamistani äideistä on Vieraana Shanghaissa blogin kirjoittaja. Blogi on tuossa minun blogilistallani myös, kannattaa lukea!

Keskiviikkona alkoi sitten lasten koulu oikeasti. Koulupuvut puettiin mukisematta päälle ja pakkasin reppuihin eväät iltapäivää varten. Vein lapset koulubussille aamulla ja kovin reippaina olivat taas, vaikka taisi kyllä jännittää mennä bussilla ilman äitiä ja isää, vieraiden lasten kanssa. Tuli vähän kyllä sellainen "jenkkifiilis", kun eväitä aamulla tein ja koulubussille lapset saatoin. Iltapäivällä odottelin sitten parin jenkkiäidin kanssa koulubussia portilla. Iloiset lapset tulivat bussista ja koko matkan kotiin kumpikin kertoi päivän tapahtumista kilpaa. No, illalla Onni totesi, että en mene enää, koska en osaa englantia. Muistutin miten kiva päivä oli ollut kaikesta huolimatta ja sitten halusikin taas kouluun. Ja tänään toisena päivänä kaikki menikin ihan hyvin. Näin se arki on sitten täälläkin lähtenyt käyntiin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti