Sivut

keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Sinne meni lomaviikko...

Tänään on koittanut paluu arkeen, kun Vesakin palasi töihin. Viime viikollahan täällä Kiinassa vietettiin meille ulkomaalaisille ihan perus lomaviikkoa, mutta kiinalaisille se on Golden Week eli Kiinan Kansantasavallan juhlaviikko. Lomaviikko on 1.-7.10. Lomaviikon kiinalaiset käyttävät matkusteluun, pääasiassa Kiinassa. Me päätimme jäädä nyt kotiin lomaviikon ajaksi, sillä tuoreessa muistissa on vielä kesä ja loma Suomessa, joten hinkua pakata jälleen ei ollut. Sitäpaitsi tänäkin vuonna, lomaviikon aikana täällä Shanghaissa oli aivan mahtavat kelit ja kaupungillakin oli väljempää liikkua. Ainoastaan Shanghain ulosmenotiet olivat ruuhkaiset ja tietenkin kaikki nähtävyyspaikat olivat tukossa. Jo yksistään Bundilla (eli joenrannassa, jonka toisella puolella kohoaa Shanghain siluetti) oli partiossa satoja poliiseja ja autojen ei annettu pysähtyä koko tiellä. No Bundilla emme onneksi käyneet, mutta muuten kaikenlaista kivaa viikolla tehtiin ja niistä olenkin jo teille vähän kertonut, mutta tässä vielä yhteenveto meidän lomaviikosta.

Maanantai
Aamulla käyn Crossfit -treeneissä, lasten leikkiessä kotona. Viikon huonoin sää on maanantaina ja silloin oli saastetta paljon. Käymme lasten kanssa ainoastaan postissa, jossa Onni lähettää parhaalle ystävälleen Suomeen syntymäpäivälahjan. Lisäksi käymme Decathlonissa, josta kerroinkin jo viime viikolla. Lounaan syömme Blue Frogissa.



Maanantaina asuinalueellamme tehdään myös myrkytyksiä. En tiedä mitä myrkkyä maahan pistetään, mutta toivottavasti se tappaa kaikki mahdolliset ällötykset, kuten vaikkapa torakat, joita on meilläkin viime vuonna muutama vieraillut...juurikin näihin aikoihin. Kääk, pitääpä taas olla tarkkana, jos niitä sattuisi näkymään. Suomessa saisin niistä hepulin, mutta täällä se ei tunnu niin pahalta, vaikka ne kyllä tosi äklöjä on, varsinkin omassa kodissa...Tämä maanantaina ruiskutettu "myrkkykaasu" oli kyllä todella voimakkaan hajuista ja tuntuu, että koko tienoo haisi vielä tiistainakin sille. Ja katsokaapa näitä myrkyttäjiä, ei ole minkäänlaisia suojavarusteita. Mutta eihän se täällä niin väliks kai olekaan...




Tiistai
Pientä fiilistä siitä, että olisin tulossa kipeäksi...mutta menen silti aamulla taas treeneihin. Muuten olemme kotona koko päivän. Onni käy leikkimässä kaverillaan ja me Emman kanssa touhuamme kaikenlaista. Kun Conny tulee, Emma ryhtyy auttamaan häntä siivoamisessa. Ja loppuajan Connyn työvuorosta he leikkivät yhdessä. Saan hetken omaa aikaa, jonka käytän opiskeluun. Muutenhan en lomaviikolla juuri kirjoja ehtinytkään avata.

Keskiviikko
Crossfit -sali on kiinni seuraavat kaksi päivää, joten ei treenejä ja lisäksi flunssa iskee päälle oikein kunnolla. Myös Vesalla on tänään ensimmäinen lomapäivä. Tänään Puxin puolella asuva ystäväperheemme tulee kylään. Tätä odottavat innolla niin lapset kuin aikuisetkin. Saan tuliaisiksi aivan ihanan kukkakimpun. Nämä hommat täällä Kiinassa kyllä osataan. Kukat ovat niin kauniita ja niin halpoja, verrattuna Suomen hintoihin.




Ilta sujuu ystävien kanssa rupatellen, hyvästä ruoasta ja juomasta nauttien. Lapsilla riittää touhua keskenään ja vielä seuraavana päivänäkin lapset muistavat sanoa, miten kiva ilta oli ja niinhän se oli!



Torstai
Flunssa päällä oikein kunnolla. Eikun buranaa, Duactia ja Finrexiniä ja matka kohti eläintarhaa. Paluumatkalla piipahdamme myös Xinchanghin vanhassa kylässä.





Päivän mittaan kumoan monta kuppia teetä ja pari Finrexin -mukillista. Huomaan, että Finrexinit loppuu, hassua. Tongin kaappeja, mutta en löydä uutta Finrexin -pakettia mistään. Voin vaikka vannoa, että ostin kesällä paketin, jonka toisin tänne. Hmm...löytyyköhän se siitä Suomen kodissa olevasta valkoisesta kassista? Varmuuden vuoksi pyydän vanhempiani tuomaan yhden paketin (ja siis hehän tulevat tänne jo ensi viikolla!).


Perjantai
Ärsyttää, en pääse treenaaman flunssan takia. Viimeksi kun olin flunssassa sain keuhkokuumeen, joten nyt olen todellakin varovainen treenamisen suhteen sairastelun jälkeen. Niinpä murjotan kotona, kun Vesa käy aamulla treeneissä :( Aamupäivällä lähdemme tutustumaan Zhujiajiaon vesikaupunkiin. Liikkeellä on muitakin ja vierailu sujuu ahtaissa tunnelmissa.



Illalla juon viiniä ja katsomme Vesan kanssa Solsidania. Aivan mahtava sarja, olemme aivan koukussa tähän!!


Lauantai
Ei edelleenkään mitään asiaa treeneihin, murjotus jatkuu! Vesa viettää päivän lasten kanssa, minä lähden ystäväni Brendan kanssa valokuvausmatkalle Qibaon vesikaupunkiin. Kolmas vesikaupunki siis tällä viikolla. Tästä en olekaan vielä kuvia laittanut. Kuvat tulevat tänne blogiin vielä tämän viikon aikana. Mutta sen voin kertoa, että paikka on hyvin kaunis ja mielenkiintoinen...



Sunnuntai
Jaahas, se on sitten Vesan vuoro sairastaa. Minä taas voin jo oikein hyvin. Olimme suunnitelleet perhelounasta kaupungilla, mutta jäämmekin nyt kotiin. Lapsilla on viimeinen lomapäivä ja huomenna alkaa koulu. Toimistot ja kiinalaiset koulut sensijaan ovat lomalla vielä maanantain ja tiistain. Onni seilaa kavereiden luona ja me Emman kanssa vietämme päivän uima-altaalla. Sää on mitä kaunein. Syyskuun loppu ja tämä lokakuun alku ovat olleet täällä aivan uskomattoman kauniita, lämpimiä ja vähäsaasteisia. Aivan kuten viime vuonnakin.




Raahaan koulukirjat altaalle mukaan ja opiskelen auringossa löhöillen. Sujuuhan se opiskelu näinkin.



Maanantai
Tiukka herätys lapsilla klo 6.15. Millään ei jaksaisi loman jälkeen herätä. Lasten lähdettyä kouluun MINÄ vuorostani suuntaan treeneihin Vesan jäädessä sairastamaan kotiin. Otan treenit varovasti, sillä en ole vielä 100%:sti kunnossa ja edellisistä treeneistä on melkein viikko aikaa. Mutta hyvin sujuu, vaikka aivan älyttömän raskaat treenit meille vedetäänkin. Lähdemme Vesan kanssa kaupungille. Käymme ostamassa minulle uudet treenikengät, pinkit tietenkin! Kävelemme West Nanjingilla ja syömme siellä myös lounasta Wagasissa. Illan touhuamme lasten kanssa. Lapset ilostuvat, kun isi hakee heidät koulubussilta.


Tiistai
Vesalla viimeinen lomapäivä. Täytyy kyllä sanoa, että nämä lomapäivät ovat kivoja, milloin lapset ovat koulussa ja me saamme Vesan kanssa viettää päivän kahdestaan. Tykkään kovasti! Minä käyn aamulla treeneissä ja sen jälkeen lähdemme käymään "romumarkkinoilla", jossa kävin viimeksi Mariannen kanssa.


Lopuksi käymme vielä Super Brandin ostarilla lounaalla. Sproutworks on meidän uusi suosikkiravintola ja heidän salaatit on niiiiiiin hyviä, NAM! Siihen loppuu lomaviikkomme ja on aika palata arkeen.

*   *   *

Ps.
Tänään keskiviikkona oli jo normaalit aamutreenit, jonne menin kovin innoissani, uusilla tossuillani. Flunssa on lopullisesti karkoitettu ja nyt treenikin kulkee ja kyllähän nyt näin hienoilla tossuilla jaksaa treenata läpi harmaan syksyn ja talven.


2 kommenttia: