Sivut

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Century Park

Tänään päätin ihan Ex tempore viedä lapset puistoon. Meidän lähellä on Century Park, Shanghain suurin puisto, jossa emme olleet vielä käyneet. Ilma oli kaunis ja aurinkoinen, saastetaso 170 luokkaa, eli ei hyvä, mutta ei nyt niinkään huono, että olisimme sisällä kökkineet. Koska sunnuntaisin kuskillamme on vapaapäivä, menimme taksilla puistoon. Meiltä sinne ajaa n. 10 minuutissa. Menimme puistoon Jinxiu Lu:n puoleiselta portilta. Puiston sisäänpääsymaksu on 10 RMB/henkilö, yksi alle 130cm lapsi pääsee aikuisen kanssa ilmaiseksi, eli Emma pääsi maksutta.



Emma halusi ottaa mukaan omat vauvat...

Heti puistoon päästyämme huomasimme pienen huvipuiston ja voi sitä lasten riemua :) 



Kävimme tarkistamassa laitetarjonnan ja sen jälkeen lippuja ostamaan. Yksi laite maksaa 10-15 RMB:tä. Ostin molemmille lapsille alkuun kaksi laitekäyntiä.


Käynnit käytettiin autojunassa...




...ja tässä laitteessa.


Tämän jälkeen ostin vielä yhdet liput. Emma halusi mennä karuselliin.


Ja Onni soutuveneeseen.



Huvipuiston jälkeen jatkoimme matkaa puistossa. Tavoitteenamme oli kävellä puiston läpi Kerryn kauppakeskukseen lounaalle.


Puistoon ei saa viedä omia pyöriä, mutta sieltä voi vuokrata mm. tällaisia menopelejä.


Vuokrattavana on myös Tandem -pyöriä, myös kolmelle hengelle...


Olen ihmetellyt, mitä kiinalaiset tekevät teltoilla, joita Decathlonissa (urheilukauppa) myydään suuria määriä. Nyt selvisi, että telttoja käytetään puistoissa, sillä täällä kuluu helposti koko päivä. 


Nyt ilma oli aika kylmä, mutta puistossa oli silti ihan mukavasti porukkaa. Voisin kuvitella, että lämpimämmällä säällä täällä on todella paljon ihmisiä. Minäkin lupasin lapsille, että tulemme tänne retkeilemään keväällä/elokuussa. Emma toivoi, että mekin ostaisimme Decathlonista teltan...nähtäväksi jää ostammeko :)

Näin talvella puisto oli yksinkertaisesti karun kaunis. 

























Puiston sisällä olevalla saarella bongasimme peuran.


Puistossa on myös "pulutalo", jossa lintuja saa syöttää. 



Puiston lammissa saa myös kalastaa ja Onnia kalamiehet kiinnostivat kovasti. Samalla tuli ikävä kalastus- ja pilkkireissuja Papan kanssa. Lohduttelin Onnia, että ensi kesänä sitten Suomessa pääsee taas Papan kanssa kalastamaan.


Puun halaajat...

Kaksi tuntia vierähti puistossa ihan huomaamatta ja Onni kehui kovasti puistopäiväämme. Lopulta pääsimme Huamu Lu:n puoleiselle portille.


Kävelimme tien yli Kerryyn ja menimme Element Freshiin syömään.

Emma söi pizzaa...


Onni riisiä ja Teriyaki kanaa...

Ja minä söin kanakeittoa ja pinaattisalaattia.


Retkiporukalla oli taas kiva päivä :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti