Sivut

perjantai 27. syyskuuta 2013

United Nations International day of Peace

Viimeksi kirjoitin tulevasta perjantain juhlasta lasten koulussa. Tänään oli juhlan aika ja lapset odottivat päivää innoissaan. Juhla oli ensimmäinen, jonka koimme ja oli ihan kiva päästä näkemään mistä juhlassa on kyse.

Aamu alkoi minun osalta puoli kuusi, kun heräsin tekemään pullataikinaa. Aamupäivällä leivoin pullat ja lähdin koululle klo 12. Koululle päästyäni oli Suomen tarjoilupöytä jo lähes valmiina. Tarjosimme mustikkapiirakkaa, pannukakkua, ruissipsejä ja lohidippiä, hapankorppuja ja Oltermanni -juustoa, korvapuusteja, salmiakkia, lakua, suklaata, Angry birds - karkkeja, mustikkamehua, omenamehua ja puolukkamehua. 




Pöydässämme kävi kova kuhina ja ruoat tekivät hyvin kauppansa. Taisimme olla myös yksi harvoista, ellemme jopa ainoa pöytä, joka tarjosi myös juotavaa. Ensi vuonna täytyy varata enemmän mehua...



    Suomiäidit työn touhussa. 

Oli mielenkiintoista myös maistella herkkuja muiden maiden pöydistä.












Itse juhla sujui hienosti. Koulun oppilaat tulivat liikuntasaliin kulkueessa, seuraten oman maansa lippua. 

Onni ja Emma valmistautumassa    kulkueeseen. 

Itse juhlassa aluksi koulun johtaja puhui lyhyesti. 


Pääosassa olivat kuitenkin oppilaat. Kaikki oppilaat esittivät alkuun yhteislaulun.



Jokainen oppilasryhmä (päiväkoti, 1. Luokkalaiset, 2. Luokkalaiset jne.) esittivät myös oman esityksensä liittyen teemaan Rauha - Peace.

Onni ja Emma pääsivät samaan esitykseen. He esittivät laulun, jossa lausutaan tervehdyksiä eri kielillä.



Koulupäivä oli lapsille siis erityinen, kun ei tarvinnut käyttää koulupukua ja sai vielä syödä paljon herkkuja. Tähän oli hyvä lopettaa tämä viikko ja siirtyä loman viettoon. Ensi viikolla Kiinassa lomaillaan ja lapsilla ei ole koulua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti