Sivut

maanantai 18. toukokuuta 2015

Matkalla Singaporessa

Terveisiä Singaporesta asunnon etsintäreissulta sekä kouluvierailulta. Kiirettä ja kuumuutta riitti viiden päivän vierailumme aikana. Keskiviikon aloitimme kouluvierailulla. Lasten koulu on International School of Singapore, jossa kävimme tutustumassa ja Onni ja Emma tekivät myös englanninkielen testin. Testi sujui erittäin hienosti ja lapset tykästyivät kouluun heti. Koulu on pienempi kuin heidän nykyinen koulunsa ja koulussa on paljon ulkotiloja. Singaporessahan on hyvä ilmanlaatu, joten mikäs siinä. Vielä reilut kolme kuukautta ja sitten koulu alkaa.




Kouluvierailun jälkeen aloitimme heti asuntokäynnit ja niitähän riitti. Oli kerrostalohuoneistoja, ns. kaupunkitaloja (townhouse) ja omakotitaloja. Kiersimme myös eri alueilla ja kävimmepä myös katsomassa muutamaa taloa Sentosan saarella, joka on Singaporen edustalla. Sentosassa sijaitsee myös mm. Universal Studios. Sentosa on kiva ja rauhallinen paikka, mutta hieman eristyksissä muusta Singaporesta. Siellä asuminen vaikuttaa "loma-asumiselta" ja sellaista emme nyt halua. Sanotaanko, että jos golffaisimme, Sentosa olisi ihanteellinen paikka. Mutta kaunis paikka se on ja uskon, että tulemme käymään täällä usein.

Kaivopuisto vai Sentosa?
Kaksi päivää kiersimme siis katsomassa asuntoja ja lopulta tai itseasiassa aika helpostikin löytyi kaksi todella kivaa taloa. Molemmat talot sijaitsevat Bukit Timahin alueella ja nyt sitten jännitetään kumpi talo saadaan...minulla on oma suosikkini ja peukutan sitä... Taloista minulla ei ole tässä vaiheessa kuvia, sillä asuntonäytöissä ei saanut kuvata. Kuvia kodista sitten aikanaan Singapore Lilyn blogissa.

Asuntonäyttöjen ohessa ehdimme toki kierrellä vähän Singaporessa muutenkin ja nähtäväähän sielläkin riittää vaikka maa pieni onkin. Odotan innolla, että pääsen blogia kirjoittamaan sieltä. Tässä kuitenkin vähän esimakua siitä, mitä tuleman pitää, ainakin kuvien muodossa.


Näkymä hotellihuoneemme parvekkeelta.
Näkymiä hotellin uima-altaalta.


Päivän päätteeksi lapset nauttivat uimisesta.


Sateen jälkeen...Singaporessa tulee sadekuuroja lähes päivittäin.


Ja äidille maistuu Singapore Sling...
Matkaamme varten lapset ottivat lomaa koulusta neljä päivää. Koulusta saatuja läksyjä tehtiin aamuisin ja välillä päivän päätteeksi, ennen uimista.




Singapore on shoppailijan paratiisi. Piipahdimme muutamalla ostarilla, mutta mitään kummempia ostoksia emme nyt tehneet. Yksinkertaisesti ei vain jaksanut kierrellä kauppoja. Mutta paljon näin kivoja kauppoja ja ostosalueita, niistä lisää sitten aikanaan. Vaikka päivät olivatkin väsyttäviä, lapset olivat kuitenkin innoissaan erään ostarin leikkipaikasta.



Ja osuihan se silmä johonkin hyvin tuttuunkin...Kyseessä on parturi, joka sijaitsee itseasiassa aika lähellä tulevaa kotiamme. Täytyypä muuton jälkeen kysäistä liikkeestä, mistä nimi parturille tulee. Onkohan omistaja kenties suomalainen?



Singaporen siluetti on huomattavasti pienempi ja matalampi kuin Shanghaissa, mutta silti kaunis. Kyllä niitä katseenvangitsijoita on täälläkin!













Drinkillä.
Lauantaina päätimme palkita lapset ja meidätkin, mutta erityisesti lapset, hienosti jaksetuista päivistä. Asuntojen katsominen oli lapsista todella tylsää puuhaa, vaikka joka asunnossa olikin kiva tehdä huonejako ja valita omat huoneet. Niinpä vietimme lauantain Universal Studiolla. Meillä oli aivan huippuhauska päivä. Sijoitimme VIP-passeihin ja opas kuului tähän pakettiin. Passeilla pääsimme kaikkien jonojen ohi laitteisiin ja jonottamatta kuviin eri hahmojen kanssa. Saimme näin ollen hyvän kokonaiskuvan alueesta ja laitteista ja meidän ei tarvinnut enää tuhrata päivää jonoissa seisomiseen. Jos jollakin niin tällä "ostettiin" lasten muutto Singaporeen, sillä tämä oli heistä varmasti kaikista kivointa Singaporessa, lämpötilan lisäksi. Niin ja vielähän on testaamatta se vieressä oleva vesipuisto...














Madagascar-elokuvat ovat lapsista hauskoja ja elokuvan hahmoja oli kiva nähdä ihan "livenä". Onni ei usko, että ne ovat oikeita, mutta Emma vielä uskoi. 



Sieltä ne tulevat.

Emma kuningas Julienin rutistuksessa.



Ylävitonen.


 Madagascarin jälkeen vuorossa olil Itse Ilkimysten tapaaminen.


Koskaan ei tiedä keneen kadulla törmää...Beetle Juice oli todella hauska. Röyhtäily ja piereskely selvästi naurattivat...



Onnin suosikki (Beetle Juicen lisäksi) ja kuitenkin pelottavin oli Transformers. Optimus Prime ja Bumblebee olivat kuulemma ihan oikeita...




Waterworld-elokuvaan pohjautuva show oli näyttävä ja ainakin Emmasta hieman pelottava. Onnia esitys kiinnosti kovasti ja nyt pitäisi kuulemma nähdä itse elokuvakin. Itse olin koko elokuvan jo unohtanut. Se taisi olla aikansa kalleimpia. Pitääpä katsoa elokuva pian uudestaan, vaikka Kevin Costner ei suosikkinäyttelijöihini kuulukaan ja välttelen hänen elokuviaan.








Jurassic Parkissa nähtiin Dinosauruksia ja laitteet olivat lapsista parhaimpia. Kiipeilyseinällä päästiin kokeilemaan seinäkiipeilyä dinosaurusten luurankoja pitkin.




Apua!
Emma laitteessa oppaamme kanssa.
Valjaat kiinni.
Ja kiipeämään.

Ohi on.

Vuorossa Onni.
Onni ja Vesa.



Ja olihan puistossa vaikka kuinka paljon muutakin nähtävää ja lisää nähtävää jäi myös seuraavaan kertaan.















Jätskitauko.



Matkamme oli siis erittäin onnistunut. Odotamme kovasti jo tulevaa muuttoa. Siisteyttä, järjestelmällisyyttä, asioiden sujuvuutta, lämpöä, puhdasta ilmaa. Vasemmanpuoleisessa liikenteessä autolla ajaminen vielä vähän jännittää, mutta eiköhän sekin lähde sujumaan, kun vaan rohkeasti hyppää liikenteen sekaan. Ajokulttuuri on ainakin rauhallisempaa kuin täällä Shanghaissa. 


Ps. Changin lentokentällä Emma ihasteli Fazerin suklaatiskiä. Suklaat jäivät kyllä ostamatta. Joskus pelkkä katsominenkin vain riittää...kohtahan mekin olemme taas Suomessa.


2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia ja varmasti jännittävää aikaa muuttaa uuteen maahan ja kulttuuriin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sanna :) Pientä jännitystä on kyllä muuton suhteen. Taas pitää aloittaa kaikki alusta, Shanghai kun rupesi juuri olemaan niin tuttu, mutta en valita. Singapore on ihana paikka, viihdymme varmasti.

    VastaaPoista