Sivut

tiistai 3. syyskuuta 2013

Lazy Sunday

Viime viikko vierähti yhdessä hujauksessa ihanan ystäväni Mariannen kanssa ympäri kaupunkia kiertäessä. Joka päivälle oli ohjelmaa ja niinpä sunnuntai pyhitettiin perheelle. 

Aamiaisen ja aamupäivän löhöilyn jälkeen lähdimme brunssille Shangri-La hotellin Yi Cafehen. Ruoka oli todella hyvää ja jokaiselle löytyi varmasti jotain. Tarjolla oli Kiinalaista, Libanonilaista, Intialaista, Malesialaista, Thaimaalaista, Italialaista ja Japanilaista ruokaa. Oli salaattibaaria, jätskibaaria, karkkibaaria ja kakkubaaria. Itse maistelin herkkuja salaattibaarista, sushipöydästä ja Intialaisista herkkupadoista. Tässä nauttimani sushit.


Tämä kuva taas on Intialaisesta ruoka-annoksesta. Ahnehdin liikaa ja puolet jäi syömättä :(


Tai ehkäpä ajattelin vain jättää tilaa jälkiruoille...



Suosittelen brunssia Shangri-La:n Yi Cafessa. Muistakaa varata pöytä etukäteen. Brunssin hinta on n. 355 RMB:tä, lapsilta puolikas hinta ja alle 5-vuotiaat syövät ilmaiseksi. Viinibuffet maksaa n.158 RMB:tä, mehu buffet n.88 RMB:tä ja limu buffet n.66 RMB:tä. Nämä ovat noin hintoja, tarkkoja hintoja en muista.

Brunssin jälkeen kävelimme Shanghai World Financial Centeriin. Koska ilma oli nyt kaunis ja kirkas ajattelimme mennä katsomaan nähtävyyksiä ylhäältä käsin. SWFC on lähes 495m korkea ja kerroksia on sata. Rakennuksessa on kauppoja, ravintoloita, hotelli (Park Hyatt Shanghai), toimistoja ja näköalapaikka ylhäällä. SWFC on tuo oikeanpuoleinen rakennus.


Matkalla ohitimme maailman toiseksi korkeimman rakennuksen, Shanghai Towerin (valmistuu ensi vuonna ja on 630 metriä korkea), jossa ikkunanpesijät olivat töissä. Ei ehkä se kaikista mieluisin työpaikka...


Näkymät SWFC:stä olivat kerrassaan huimat ja ympärille katsellessa sai käsityksen siitä, kuinka valtavan kokoinen Shanghai on. 






Lapsia ei pelottanut yhtään, minulla välillä vähän mahasta kouraisi, sillä pelkään korkeita paikkoja.






Yläilmoista päätettiin seuraavaksi siirtyä toisenlaisiin maisemiin ja mentiin kävelemään Bundille (Zhongshan Dong Yi Lu). Tämä on kävelykatu joen varrella Puxin puolella. Täältä maisemat ovat kauniit Pudongin puolelle.





Pääsimme myös poseeraamaan muutaman Kiinalaisen kanssa kuviin. Minä kävin kuvassa parin pojan kanssa ja lapset myös yhdessä kuvassa. Kiinalaiset ovat kovia kuvaamaan muualta tulleita ihmisiä. Shanghaissa on turisteja myös muualta Kiinasta ja yleensä kuvan pyytäjät ovat juuri näitä Kiinalaisia turisteja tai juuri Shanghaihin muuttaneita. Kuvauspyyntöihin on täällä ulkomaalaisen syytä tottua ja ainakin itse olen ottanut sellaisen linjan, että niihin myös suostun. Kyllähän minäkin paikallisia ihmisiä kuvaan, en toki niin suoraan kuin he meitä. 

Sellainen oli Lazy Sunday lämpimässä Shanghaissa.

Tässä vielä päivän osoitteet:

Pudong Shangri-La. East Shanghai
33 Fu Cheng Road

Yi Café
Level 2, Grand Tower

SWFC
No. 100, Century Avenue
   

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti