Sivut

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

6. Viikko Kiinassa

Olen yrittänyt julkaista tätä kirjoitusta nyt lauantaista asti ja pientä ärsytystä on ollut ilmassa, kun en ole onnistunut. Viikonloppuna mietin, että on uskomatonta, että olemme olleet vasta kuusi viikkoa Kiinassa. Tuntuu, kuin olisimme olleet jo paljon pidempään. Olemme kaikki sopeutuneet hyvin uuteen kotiin ja uusiin rutiineihin. 

Lasten koulu sujuu uskomattoman hienosti. Onni on oppinut englantia, saanut kivoja kavereita ja on näin äidin silmissä muuttunut todella isoksi pojaksi. Emmalla niinikään päiväkoti sujuu hyvin. Emma on oppinut myös englantia ja Kiinaa. En voisi olla ylpeämpi lapsistani, kun katson miten innoissaan he menevät kouluun ja kuinka he nauttivat elämästään täällä, vaikka tavaramme ja siten myös lasten lelutkaan eivät ole vielä tulleet. Tavaroissa menee vielä n. kaksi viikkoa - ne ovat varmaan tuuuusskaiset kaksi viikkoa. Mutta voi sitä riemua, kun saa istahtaa omalle sohvalle ja saa omat astiat ja lisää omia vaatteita. 

Viimeviikko oli taas täynnä toimintaa. Tässäpä kooste viikon tapahtumista.


Maanantai 
3. Kiinan tunti. Opiskelen Kiinaa yksityisopettajani Lisan kanssa aina ma ja  ke klo 9-11. 


Opettajani on aivan mahtava ja olen jo oppinut paljon lyhyessä ajassa. Markkinoilla ja kaupoissa mm. kyselen hintoja ja tinkaan kiinaksi. En uskonut innostuvani opiskelusta näin paljon, mutta nyt olen koukussa. Syksy ja kevät ainakin siis opiskellaan kiinaa täysillä. 

Opiskelun jälkeen lähdin ystäväni Mariannen kanssa antiikkimarkkinoille, teimme taas kivoja löytöjä. 





Sekä kävimme myös Yu Gardenin alueella kävelemässä. 





Tiistai
Sain tänään elämäni ensimmäisen räätäliltä tilaamani vaatteen - nahkatakin. Mielestäni on todella hieno ja olen myös ihmeissäni, että ylipäätään tilasin nahkatakin. Seuraava malli on jo katsottuna valmiiksi...





Illalla tapasin Shanghaihin työmatkalle tulleen entisen työkaverini, jolla oli mukanaan pyytämäni pakolliset tuliaiset.


Ex-työkaverini oli ensimmäistä kertaa Shanghaissa, joten kävimme syömässä ja shoppailemassa Taikang Lu:lla. Ja Bundin terasseilla katsomassa Shanghain valoja. 



Keskiviikko
Kiinan tunti ja kotiaskareita.

Torstai
Kangasmarkkinoilla kävin tilaamassa lakanoita, sekä jälleen käynti Ikeassa. Lapsille ostin mustikkamehua, näkkäriä, ja lettuja.

Perjantai
Emmalla oli päiväkodissa Alphabet Parade. Jokainen lapsi sai oman kirjaimen, joka esiteltiin vanhemmille. Piti esitellä myös jokin ko. kirjaimella alkava lelu. Emman kirjain oli T ja tässä Emman vuorosanat: "Hello, my name is Emma, my special letter is T, my special toy is Tiara."  



Perjantaina oli täällä myös kova ukonilma. Alkoi päivällä n. kolmen aikaan ja jatkui ihan yöhön asti. 


Lauantai
Ukkonen oli väistynyt ja oli aurinkoinen päivä. Viikko sitten meidät bongattiin uimalelukuvauksiin lähiostarilta, jotka järjestettiin lauantaina. Mukana oli neljä muuta länsimaista perhettä. Vietimme kuvauksissa neljä tuntia. Lapset tykkäsivät, kun sai myös uida ja leikkiä kuvattavilla leluilla. 







Kuvausten jälkeen illalla kävin lasten kanssa Super Brand ostarilla ja lapset saivat valita palkinnoksi haluamansa lelut. 



Sunnuntai
Kävimme tapaamassa suomalaista ystäväperhettämme ja lapset soittivat illalla ensimmäiset Skype-puhelunsa kavereilleen. Tilanne oli jännä ja paljon vain hihiteltiin ja esiteltiin omia leluja. Vanhojen kavereiden näkeminen oli lapsista kuitenkin kivaa ja tärkeää. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti