Sivut

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Vihdoinkin tavarat!

Hurraa, hurraa! Se oikea muuttopäivä oli viime lauantaina. Kaksi kuukautta tavaroiden tuloon meni. Sovitusti klo 10 aamulla 7 muuttomiestä ja kolme muuttoautoa kurvasivat pihaan. Vihdoinkin oli meidän vuoro saada tavarat!


Ensimmäiseksi kävin muuttomiesten pomon Thomasin kanssa huoneet läpi ja hän kirjoitti ovenpieliin huoneiden nimet. 

Makuuhuone 1 - Emman huone


Makuuhuone 2 - Onnin huone

Sitten alkoikin tavaroiden purku.


Homma meni niin, että minä ja Thomas seisoimme oven suussa, kun muutomiehet kantoivat tavarat oikeisiin huoneisiin. Thomas tarkasti laatikkonumerot lähetyslistasta ja minä kerroin mihin huoneeseen laatikot viedään. 


Nopeasti huoneet alkoivat täyttyä tavaroista. 





Kaksi tuntia myöhemmin alkoi tavaroiden purku. Kaksi muuttomiestä keräsi laatikoita pihalla ja muut purkivat huonekaluja suojapahveista ja astioita laatikoista. 




Klo 14 kaikki oli valmista muuttomiesten osalta. Tämä oli nyt meidän kolmas muutto ulkomaille ja tämä ryhmä oli kyllä paras ja tehokkain mitä olen nähnyt. Muistin myös kehua Thomasta hyvästä työstä ja porukasta ja hän vain totesi heidän olevan ammattilaisia. Suosittelen siis kaikille Crown Relocations -yhtiötä. 

Muuttomiesten lähdettyä alkoi minulla ja lapsilla kova urakka tavaroiden paikalleen laittamisessa. Ai missä Vesa oli? No työmatkalla Hong Kongissa - tietenkin ;) 

Lapset olivat kovin kärsimättömiä omien tavaroidensa suhteen, joten heidän tavarat oli purettava heti, että minä saisin työrauhan muiden tavaroiden kanssa. 


Emma löysi valokuvan, jossa hän on parhaan ystävänsä Elsan kanssa. 



Lasten innostus omista vanhoista leluista oli hellyyttävää. Ja kerrankin talo oli hiljainen heidän availlessa lelulaatikoita. 

Minä taas availin laatikoita toisaalla, ehkä samanlaisella innostuksella kuin lapset. 


Ja löytyipä yhdestä laatikosta aivan paras yllätys. Läksiäislahja Shanghai Lilylle työkavereilta. Illalla palkitsin itseni laatikosta löytyneellä siiderillä :)



Ja lahjapaketissa ollut paita...otan pian käyttöön. (Sorry, työporukan tyttöjen ja minun oma juttu, joka jää tästä blogista pois).

Muuttolaatikosta löytyi myös muita herkkuja, joita en edes muistanut pakanneeni mukaan. 


Lauantai-ilta meni myöhään. Lapset ja minä nukahdimme hetkessä omiin sänkyihimme väsyneinä, mutta onnellisina.

Sunnuntaina aamulla oli jännää tulla alakertaan ja nähdä omat huonekalut. Tuli jotenkin epätodellinen olo. Aamupalan jälkeen alkoi taas tavaroiden laitto. Minä aloitin vaatelaatikoiden purkamisella. Oli kiva saada enemmän vaatteita, kaksi kuukautta meni aika pienellä vaatevarastolla. Välillä tuli kyllä myös tuskanhiki, kun vaatteita on nyt niin paljon. 


Työvaatteet siirsin suosiolla kaapin perukoille, niille ei ole vielä käyttöä. 

Yläkerrassa oli iso kaaos ja tyhjät laatikot kasattiin alakertaan. 





Alakerrassa jatkoin myös astioiden laittamista keittiön kaappeihin. Tuskaa koettiin täälläkin, astioita otettiin mukaan vähän liikaa ja osa jääkin laatikoihin ja autotallin hyllyille. 

Tavaroita purkaessa tuli välillä myös pienoinen koti-ikävä. Ystävät, sukulaiset, työ, koti ja arki Suomessa ja me täällä Kiinassa. Ikävä meni onneksi ohi nopeasti ja homma jatkui. Välillä muistettiin myös syödä ja tilasin meille ruokaa viereisestä sushi -ravintolasta. 


Kaiken kaikkiaan tavaroiden purku ja tavaroiden paikalleen laitto sujui hyvin, jopa ilman Vesaakin tai ehkä juuri siksi. Sain rauhassa laittaa tavarat juuri sinne minne halusin. 

Tässä on tämän hetkinen tulos. 














Seuraavaksi pitääkin ottaa yhteyttä taloyhtiöön, että saadaan vielä taulut seinälle. 

Ai niin ja Vesa, tulee kotiin - valmiiseen kotiin - huomenna :) 

Minä palkitsen itseni huomenna manikyyrillä ja kasvohoidolla, olen sen varmasti ansainnut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti