Sivut

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kiirettä pitää...

Taisin kirjoittaa sunnuntaina, että tästä viikosta tulee kiireinen...no nyt ollaan keskiviikossa ja voin sanoa, että kiirettä on pitänyt. Onkohan teistä joku joskus miettinyt, että kuinka saan täällä aikani kulumaan kotirouvana? Voin sanoa, että harvassa ovat ne päivät, kun vain voin olla. Toki shoppailuhetket on ihanaa omaa aikaa, mutta kyllä silloinkin kello kaulassa mennään. Haluan olla kotona, kun lapset tulevat koulusta, iltapäivällä on myös päivän toisen treenin vuoro ja myös kuski pitää vapauttaa hakemaan Vesa töistä.

Maanantaiaamu alkoi aamukävelyllä. Vihdoinkin ilmanlaatu oli hyvä (92, meidän raja ulkourheilulle on 120) ja pystyin lähtemään reippaalle lenkille. Lenkin jälkeen pikainen suihku, aamupuurot napaan ja sitten Kiinan läksyjä tekemään. Sunnuntaina olin matkastamme Hong Kongiin niin väsynyt, että en silloin jaksanut läksyjä tehdä. Kiinan tunti meni hyvin, eikä väsymyksestä ollut enää tietoakaan. Opiskelu kesti kello yhteen ja opiskelun jälkeen tein kotona tietokoneella töitä. Kirjoitin sähköposteja lasten kouluun opettajille sekä vastasin muutamaan blogini kautta minulle tulleeseen sähköpostiin. Kellon ollessa kolme, olikin aika laittaa taas treenikamppeet päälle ja lähteä salille. Treenin jälkeen, puoli viisi, hain Onnin koulubussilta ja menimme kotiin syömään ja läksyjä tekemään. Vesa oli työillallisella vähän myöhempään, joten hoidin yksin iltapalat, iltapesut ja iltalukemiset. Klo 22 olinkin valmis nukkumaan. 

Tiistaina heräsimme jälleen kauniiseen auringonpaisteeseen, lämpöön ja ihan hyvään ilmanlaatuun. Emmalla oli tänään kuvauspäivä, joten hän ei mennyt kouluun ja sai jäädä vielä nukkumaan. Vein Onnin koulubussille ja lähdin jälleen kävelylenkille. Lenkin jälkeen Emman herätys, aamupala ja sitten kuvauksiin. Kuvaukset olivat samassa paikassa kuin viimeksikin. Asiakkaat ihastuivat Emmaan viimeksi ja pyysivät hänet nyt uudestaan. Kuvauksissa vierähti meillä kolme tuntia ja kivaa oli.


























Tälläkin kertaa Emma sai rahapalkan lisäksi valita itselleen mekon. Emma valitsi ensimmäisenä kuvattavana olleen limenvärisen mekon, josta kyllä minäkin tykkäsin todella paljon. Kuvaukset päättyivät tähän turkoosiin neukemekkoon ja asiakkaat halusivat antaa myös sen Emmalle. Saimme siis kaksi ihanaa mekkoa :)


Olimme ajatelleet Emman kanssa mennä LuJiaBang Lu:n räätälimarkkinoille vaatteita tilaamaan. Kuvauksissa meni kuitenkin pidempään kuin olimme suunnitelleet, joten menimmekin suoraan kotiin. Kotona hyppäsimme skootterin selkään ja ajoimme Thumb Plazan ostarille, jossa kävimme Emman pyynnöstä myöhäisellä lounaalla syömässä Emman herkkua, kurpitsakeittoa. Uusi mekko oli tietenkin päällä :)


Ostarilla Emma osti omilla rahoillaan uuden juomapullon sekä vesivärejä. Myöskään Onnia ei unohdettu, vaan Emma osti hänelle pienen Lego Star Wars -lelun, jota Onni on jo pitkään toivonut. Sisarrakkautta parhaimmillaan <3

Kotiin tullessa nappasimme Onnin skootterin kyytiin koulubussilta ja ajoimme kotiin. Lasten jäädessä kotiin syömään Connyn tekemää lihakeittoa (jota anoppini opetti Connyn tekemään), minä lähdin jälleen kuntosalille. Vuorossa oli kahvakuulatreeni. Treeni kulki todella hyvin ja muutenkin olin iloinen siitä, kuinka energinen olen ollut nyt monta päivää. Mutta taisin iloita liian aikaisin...illalla Onnin läksyjen, iltasatujen ja omien Kiinan läksyjen jälkeen alkoi kurkkua kivistää. Yöllä olo vain paheni ja tänä aamuna kurkku oli kuin raastinrauta. Molemmilla lapsilla on ollut vähän flunssaa, joten oli vain ajan kysymys milloin minä tai Vesa sairastuisimme. Minä voitin tai pikemminkin hävisin :(

Aamuksi suunniteltu juoksulenkki vaihtui matalasykkeiseen kävelyyn. Lenkin jälkeen taas tuttuun tapaan aamusuihku, aamupuuro ja sitten vain Kiinan opettajaa odottamaan. Tänään oli tunnilla vanhan kertailua ja opettaja levitti kaikki häneltä saamani sanakortit meidän ruokapöydälle (onneksi on iso pöytä).



Sitten oli minun vuoro ruveta etsimään sanoja, jotka opettaja pyysi. Tehtävä oli välillä helppo ja välillä haastava.





Lopulta sanat saatiin ihan järkeviin kasoihin, aiheiden mukaan.


Kiinantunti loppui kello 12.30, jonka jälkeen lähdin heti ruokakauppaan (haisukauppaan) ja ostin myös kukkia. Kotona äkkiä kukat maljakkoon.


Ja sitten skootterilla kasvohoitoon ja hierontaan. Tämä oli jälleen taivaallista, kuten aina. Treenaamisesta väsyneet lihakset saivat helpotusta ja kasvoille saatiin virkistystä. Paheneva nuha vain haittasi tätä hetkeä. Ei ollut hoitopöydällä kiva niiskuttaa koko ajan. 

Kotiin tultuani lapset olivat jälleen syömässä lihakeittoa ja vaihdoimme kuulumiset koulupäivästä. Sitten hetki leikkiä, TV:n katselua ja iltasuihkun jälkeen nukkumaan. Lapset menivät hyvin mielellään nukkumaan, sillä huomenna on tulossa mieluisia vieraita Suomesta. Onnin kummisetä Atte ja Emman kummitäti Jenni. 

Siinä on minun kiireinen alkuviikkoni. Päivät vain sujahtavat vauhdilla ja hyvä niin, sillä vaikka ei meillä lasketa ;) niin Suomen lomaan on enää 5 viikkoa!!

Ai niin ja miten ilta jatkui tänään, kun lapset menivät nukkumaan? Minä kirjoitan tätä blogia, niistän urakalla nenää ja juon Finrexiniä...


Kiirettä riittää...

Ps. Alkuviikko on ollut täällä Shanghaissa todella kaunis ja lämmin. Tänään flunssasta huolimatta, uskaltauduin jo pukeutua mekkoon. Asuinalueellamme kukat kukkivat ja tuoksu on lumoava. Löytyypä sitä muutama kukka omaltakin pihalta ja Onnin tekemä "nuotio".










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti