Sivut

maanantai 11. marraskuuta 2013

Syksy

Nyt uskallan jo sanoa, että syksy on saapunut myös Shanghaihin. Tämä on ensimmäinen syksyni täällä, enkä yhtään tiedä millaisia syksyt tai talvet täällä ovat, muuta kuin sen mitä olen muilta täällä pidempään olleilta kuullut. Mutta tänään se iski minulle selvästi pyöräillessäni kuntosalille - NYT on syksy.

Ja tiedättekö, olen siitä hyvin innoissani, sillä olen syksy ihminen. Pidän pimenevistä illoista, kun saa käpertyä sohvalle peiton alle ja laittaa villasukat jalkaan. Kotona Suomessa tuon olotilan kruunaisi vielä takka (ja lasi punaviiniä). No viiniä saan täälläkin, mutta meidän asunnossa olleen sähköisen takkaviritelmän laitoin kyllä autotalliin...on niin ruma ja ei nyt korvaa mitenkään oikeaa takkaa, päinvastoin pilaa tunnelman.

Mielestäni kesä jatkui täällä pitkään, enkä mitenkään virittäytynyt syksyyn lämpötilan hipoessa vielä +25, kuten viime lauantaina. Lukiessani ystävieni Facebook -päivityksiä elin mielessäni kuitenkin jo syksyä ja salaa toivoin sen jo saapuvan tännekin. Ja nyt, vihdoinkin!

Ensimmäiset syksyn merkit minulle tulivat sunnuntaina, kun pakkasin kesävaatteet pois. Vaatekaappiin tuli taas kivasti tilaa uusille vaatteille ;)  Toiseksi havahduin siihen, että Onnin syntymäpäivä on jo viikon päästä. Olen viime viikkoina hamstrannut sanan varsinaisessa merkityksessä kaikenlaista synttärikrääsää. 





Tiedossa on erilaiset synttärit sinänsä, että kutsuvieraat ovat kaikki uusia kavereita ja juhlimaan ei ole tulossa yhtään sukulaista :( Mutta ei hätää rakkaat sukulaiset, Onnin (ja Emman) synttärit juhlitaan Suomessa sitten kesällä! Onnin synttäreitä suunnitellessa rupesin myös miettimään Emman synttäreitä, jotka ovat helmikuun alussa. Samaan aikaan juhlitaan kiinalaista uutta vuotta ja olemme tuolloin Vietnamissa.  Kevään ollessa muutenkin sen verran kiireistä aikaa, päätämme juhlia Onnin ja Emman synttärit samaan aikaan. Pienellä suostuttelulla myös lapset suostuvat tähän. Marraskuun lopussa Onni juhlii ensin kutsumalla koko luokkansa pizzalounaalle meille ja seuraavana päivänä juhlitaan suomalaisten kavereiden kanssa. Tulee varmasti kivat juhlat.

Syksystä muistutti myös aamun kolea ilma, joka sai minut kaivamaan ihanat UGGit muuttolaatikosta. 


Lämmin neuletakki päälle ja eikun pyöräilemään. Pyöräillessä ihailin asuinalueemme syksyisiä värejä.






Emman päiväkodissa on nyt teemana yllätys, yllätys - syksy ja päiväkotiin pyydettiin viemään puiden lehtiä. Haasteellista sinänsä, että puissa on vielä vihreät lehdet ja nekin lehdet, jotka ovat tippuneet maahan on jo lakaistu pois - kiitos ahkerien kadunlakaisijoiden. Mutta onnistuimme kuitenkin löytämään muutaman lehden, ihan tästä omalta pihalta. Ja löysimmepä jopa sienenkin - jännää, ihan kun niitä ei muka täälläkin kasvaisi ;) 



Syksyisten päivien ja lähestyvän talven iloksi halusin itselleni muutakin tekemistä, kuin kaupoissa kiertelyä. Vaikka sekin on niin kivaa ihanan Mariannen kanssa. 

Niinpä ilmoittauduin Avoimeen Yliopistoon kauppatieteitä lukemaan! Hauskaa aloittaa taas opiskelu monen vuoden jälkeen. Ja aihe taitaa yllättää monet ;)


Syksy on oikeasti kiva vuodenaika, vaikka tiedän monen sitä inhoavan. Ja joo, siellä Suomessa on nyt todella kurjat ilmat ja vettä vain sataa. Mutta tehkää niinkuin minä. Sohvalle peiton alle, villasukat jalkaan...


...kuppi teetä (tai lasi punaviiniä)


...ja hyvää lukemista. Minulla se on tällä kertaa tänään postin mukana tullut Me Naiset -lehti! 


I love syksy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti