Sivut

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Arkihaaste

Monelle on varmaan tuttua Facebookissa tällä hetkellä kiertävä ARKIHAASTE. Tarkoituksena on viiden päivän ajan kuvata omaa arkea ja haastaa mukaan myös muita ystäviä.

Minutkin haastettiin mukaan ja niinpä ei muuta kuin arkea kuvaamaan. Koska luonnollisesti kaikki blogiani lukevat eivät ole Facebook ystäviäni, ajattelin kuvata arkeni myös täällä blogissa, samoilla kuvilla kuin Facebookissa.

ARKI 1/5 - LAUANTAI

On aika aloittaa haaste ja mikäpä sen mukavampaa kuvattavaa kuin aamiaisherkut. Lauantaisin herkuttelemme puurolla ja ruisleivällä. Ruisleipää meillä on pakkasessa monta pussia ja puuroa toin Suomesta maaliskuussa. Mustikkamehu on Ikeasta ostettu. Kuva aamiaisesta.


Aamiaisen jälkeen kävimme Emman kanssa ostoksilla. Ostimme GAPilta Onnille tummansinisiä housuja kouluun. Kouluhousuina pitää olla tummansinistä ja nyt sopivia housuja löytyi GAPilta. Ostin kerralla 3 kpl, kohta alkaa shortsikausi, joten näillä pärjätään siihen asti. Kuva minusta ja Emmasta Super Brand -ostarilla.


Harrastan liikuntaa viikossa 4-6 kertaa ja lauantaina oli viikon viimeisen, kuudennen treenin vuoro. Tein juoksutreenin ja olin kyllä tämän treenin jälkeen aivan poikki. Kuvat juoksutiedoista treenin loputtua, sekä väsyneestä juoksijasta ;)



Lauantai-ilta on hyvä aloittaa omalla ajalla hyvän viinin, suklaan ja lehden parissa. Kuva näistä aarteista.


Lasten mentyä nukkumaan on aika katsoa elokuvaa. Meidän lauantai-illan elokuva oli Zulu, jonka pääosassa näyttelevät Orlando Bloom ja Forest Whitaker. Elokuva oli todella hyvä, suosittelen! Kuva elokuvan katselusta.


ARKI 2/5 - SUNNUNTAI

Sunnuntaisin meidän perheessä satsataan aamiaiseen ja tämän tietävät kaikki meillä yövieraina olleet. Tällä kertaa aamiainen oli kuitenkin hieman suppeampi, koska Vesa oli lähdössä Karateharjoituksiin ja olimme aamiaisen suhteen myöhään liikenteessä. Kuva aamiaispöydästämme.


Vesan lähdettyä treenaamaan teimme Emman kanssa pullia. Tämä on todella hämmentävää, sillä Suomessa asuessani leivoin todella harvoin pullia ja nyt olen leiponut jo monta kertaa, olisikohan tämä jo viides kerta sitten elokuun muuton Shanghaihin. Ehkä minussa on sittenkin ainesta pullantuoksuiseksi äidiksi...kuvat leipomisesta ja pullista, nam!



Illalla opiskelin Kiinaa. Olen viime aikoina opiskellut 3 kertaa viikossa, 2 tuntia kerrallaan. Olen hyvin väsynyt, mutta myös iloinen opiskelusta. Kuva minusta kotiläksyjen parissa.


ARKI 3/5 - MAANANTAI

Lähdimme aamulla Emman kanssa kuvauksiin. Kuvauspäivästähän kirjoitin jo bloginkin (Kinder Spiele). Kuva Emmasta ja minusta valmiina kuvauksiin lähdössä.


Emma tykkäsi olla kuvauksissa ja asiakkaat olivat hyvin tyytyväisiä pieneen malliinsa. Kuvat kuvauksista.



Kuvausten jälkeen tapasin Shanghaihin pikaiselle työreissulle tulleen ystäväni. Kuvat illalliselta Lost Heaven -ravintolassa.



ARKI 4/5 - TIISTAI

Tiistaina päästiinkin jo sitten siihen ihan normaaliin arkeen. Lapset lähtivät kouluun klo 7.10. Kuvat koulubussilta.



Lasten lähdettyä kouluun menen aina heti kuntosalille, niin tiistainakin. On viikon ensimmäisen treenin vuoro. Kuva treenin lopusta.


Treenin jälkeen pikaisesti kotiin suihkuun ja aamupalalle, Kiinan tunti on alkamassa. Opettajani Lisa saapuu klo 11. Kuva minusta opiskelujen parissa.


Illalla on vuorossa läksyjen tekoa ja illanviettoa lasten kanssa. Minä ja Emma vetäydymme toimistohuoneeseen, jossa pelaamme Angry Birds Kimbleä ja syömme "salaa" lakuja. Äiti on Emmasta ihan paras! Kuva äidin ja tyttären omasta hetkestä.



ARKI 5/5 - KESKIVIIKKO

Oikea arkemme arkisin alkaa jo klo 6.10, kun minä herään meistä ensimmäisenä. Treenikamat päälle ja lapsia herättelemään klo 6.20. Se on aikainen herätys pikku koululaisille, mutta hyvin he jaksavat yleensä nousta. Klo 6.30 alkaen on aamupalan ja eväiden pakkausten aika. Niin tänäkin aamuna. Kuva Onnista aamiaisella.


Tänäkin aamuna lasten lähdettyä kouluun oli vuorossa kuntosali ja siellä juoksutreeni. Olisin juossut ulkona, mutta aamulla saasteluku oli liki 180, joten oli mentävä salille. Viime keväinen rasitusmurtuma jalassa edelleen vihoittelee välillä ja niinpä juoksutreeniä voin harrastaa max. 2 krt viikossa. Tänään juoksu kulki oikein kivasti mukavia asioita miettien ja hyvää musiikkia kuunnellen. Kuva kaikkensa antaneesta juoksijasta.


Treenin jälkeen oli taas kahden tunnin opiskelun vuoro. Opettajani tuli tänään klo 10. 


Alkuillasta lapset halusivat popcornia samalla kun katsoivat telkkarista lastenohjelmia. Mikä estää pientä herkuttelua näin viikolla ja niinpä tein lapsille popparit. Kuva herkkuhetkestä.


Vielä ennen nukkumaanmenoa soitimme Ukille Suomeen. Lapsilla oli paljon asiaa ja yhdessä suunniteltiin jo tulevan kesän puuhia. (Ei meillä lasketa, mutta Suomen lomaan on ENÄÄ 7 viikkoa!!) Puhelun lopuksi lähetettiin terveisiä mummille, joka oli vielä töissä. Kuva jutustelutuokiosta.


Ja mihinkäs tämä iltaa päättyy, no siihen että minä kirjoitan tätä blogia. Kuva minusta työn touhussa.


Siinä oli arkeamme viiden päivän ajalta. Miltä kuulostaa? Ei se perusarki täällä Shanghaissa ole sen kummempaa kuin missään muuallakaan. Työtä, koulua, urheilua, ystävien tapaamista, yhdessäoloa perheen kanssa. Ihmisen arki muotoutuu aina sen mukaan mitä on saatavilla. Olemme rakentaneet meille sopivan arjen, jossa viihdymme ja jossa meidän jokaisella perheenjäsenellä on oma tärkeä tehtävänsä. Nautinnollista arkea sinullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti