Sivut

lauantai 8. helmikuuta 2014

Tapahtui matkalla

Olemme jälleen kotona, saavuimme toissa yönä. Vietnamin matkalla matkustaminen oli tällä kertaa hyvin haasteellista. Kaikkihan alkoi siitä, kun lähdimme matkalle Shanghaista ja China Easternin lento oli sen kaksi tuntia myöhässä. No ei siinä mitään, perille päästiin ja Ho Chi Minhissä oli todella kivaa.

KUNNES oli aika siirtyä Danangiin. Meillä oli varattu lennot marraskuussa e-bookersin kautta ja Vesa varmisti soittamalla e-bookersiin kolme kertaa, että lennot ovat kunnossa. Vastaus oli, että on on ja tarvittavat dokumentit varausnumeroiden kanssa tulivat. 

NO, kun päästiin sitten lentokentälle Ho Chi Minhissä selvisi, että eipä meillä olekaan lentoja. Oi mikä ihana tunne, kun on lapset ja isovanhemmat mukana ja meillä ei ole lentoja. Ja koska oli kiinalainen uusi vuosi olivat kaikki lennot myös varattuja. Meidän lennot oli varattu Jetstarilta (paikallinen halpalentoyhtiö) ja he ilmoittivat, että pääsisimme 2.2. lähtevälle lennolle. Emme hyväksyneet tätä vastausta ja kuinka ollakaan heti lähdössä olevalle lennolle saatiin kolme paikkaa. Päätettiin, että minä, mummi ja Emma menemme siihen ja juoksimme reippaasti koneeseen, poikien jäädessä Ho Chi Minhiin selvittämään heidän lentoja. Lennollamme paikkamme olivat tietysti kaikki erillään. Minä otin Emmaa lähinnä olevan paikan ja koneessa saatiin meidät vielä lähemmäksi toisiamme. Onneksi lento kesti vain tunnin. Päästyämme Danangiin minun ja Emman laukut tulivat, mutta ei mummin. Sitten selvitettiin kadonneen laukun kohtaloa. Onneksi hotellillamme oli lentokentällä omaa henkilökuntaa ja he lupasivat toimittaa laukun hotelliin vielä samana iltana, sillä laukku oli jäänyt Ho Chi Minhiin. Hyppäsimme lentokentällä taksiin ja huristimme hotelliin. Ilta sujui muuten hyvin. Kävimme syömässä ja mummikin sai laukkunsa vielä samana iltana. Pojat tulivat perässä Vietnam Airlinesin iltakoneella ja olivat hotellilla n. kymmeneltä illalla.

MUTTA, koska lentolippumme oli peruttu oli myös paluulentomme varattava uudelleen. Ja helppoahan sekään ei ollut juuri samaisesta syystä - kiinalainen uusi vuosi. Hotelli lupasi etsiä meille lennot. Yhdessä vaiheessa vaihtoehdot olivat 17 tunnin junamatka halki Vietnamin tai lähteä myöhemmin kotiin. Pari päivää olimme epätietoisuudessa siitä, kuinka päästä takaisin Ho Chi Minhiin, kunnes lopulta tuli uutinen: lennot oli järkätty illan viimeiselle lennolle. 

NIINPÄ lähdimme suunnitellusti kotimatkalle. Lento oli myöhässä noin tunnin ja jatkolennon kohtalo alkoi vähän jännittää. Ho Chi Minhiin päästyämme odotimme laukkuja melko kauan ja kun ne saatiin, niin ei kun juoksemaan toiseen terminaaliin, josta Shanghain lento lähtisi. Kun toiseen terminaaliin päästiin oltiin ovia jo sulkemassa ja terminaali oli jo tyhjä matkustajista. Pääsimme kuitenkin sisälle ja juoksimme check-in tiskille. Työntekijät olivat jo laittamassa tavaroita kasaan, kun ilmoitimme mille lennolle olemme menossa ja, että aikaisempi lentomme oli ollut myöhässä. 

ONNEKSI jälleen kerran China Easternin lento oli myöhässä ja meidät päästettiin lennolle. Helpotus oli todella suuri ja väsyneinä lysähdimme paikoillemme koneessa, kellon ollessa jo lähes kolme yöllä. Kotiin päästiin kuitenkin ja oli kiva tulla takaisin Shanghaihin. Eilinen päivä menikin sitten laukkuja purkaessa, kaupassa käydessä ja nukkuessa. 

Huh huh, mitä matkantekoa! Nyt jälkeenpäin tapahtumat jo hymyilyttävät, mutta kieltämättä ei hymyilyttänyt Vietnamissa, kun lentoja etsittiin.

Loppu hyvin, kaikki hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti