Sivut

tiistai 4. helmikuuta 2014

Kuusi kuukautta - kuusi vuotta

KUUSI KUUKAUTTA 

Kuusi kuukautta sitten lähdimme Suomesta Shanghaihin. Suurella jännityksellä ja haikeudella aloittelimme uutta elämää kaukana Aasiassa. Taakse jäivät kaikki tuttu ja turvallinen - työ, harrastukset, koti, ystävät, isovanhemmat...

Kaduttaako? Ei sitten yhtään. Koti-ikävä aina välillä tulee ja menee, mutta kyllä me kaikki olemme hyvin tyytyväisiä elämäämme Shanghaissa. Meillä on hyvä koti, lapsilla koulu sujuu hyvin, harrastukset jatkuvat, Vesalla menee töissä hyvin ja minäkin saan päiväni kulumaan milloin mitenkin. Isovanhempiin ja ystäviin pidetään yhteyttä Facetimella ja luonnollisesti tämän blogin avulla. Isovanhemmat ovat kovasti kehuneet tätä blogia ja sen merkitys heille on suuri. On kuulemma kiva nähdä missä lapsenlapset ja lapset menevät ja mitä tekevät sekä millaisessa ympäristössä elämme. 

Kuudessa kuukaudessa olemme saaneet valtavasti uusia kokemuksia - lapset ovat oppineet puhumaan englantia ja Emma myös vähän Kiinaa. Minäkin olen oppinut puhumaan Kiinaa jo ihan kivasti. Olemme saaneet uusia ystäviä, oppineet elämään ja ymmärtämään toista kulttuuria. Olemme viettäneet perheenä paljon aikaa yhdessä ja matkustelleet ihaniin paikkoihin. Ystäviä on käynyt kylässä Suomesta ja lisää on koko ajan tulossa. Isovanhemmat ovat parhaillaan meillä kylässä ja kanssamme Vietnamissa ja toiset isovanhemmat tulevat muutaman viikon kuluttua vuorostaan kylään. 

Mahtavat kuusi kuukautta on takana ja innolla odotan tulevaa!

Kippis ja kiitos, kun olet jaksanut kulkea mukanamme tämän ajan! Matka ja tarina jatkuu, toivottavasti viihdyt edelleen mukana.




KUUSI VUOTTA

Kuusi vuotta sitten, laskiaissunnuntaina 3.2. syntyi kaunis tyttäremme Emma. Jo hyvin varhaisessa vaiheessa huomasimme, että Emma on määrätietoinen, itsepäinen, iloinen, kiltti ja erittäin huumorintajuinen tyttö. Tyttö, joka on kietonut ukin pikkusormensa ympärille, värvännyt mummin henkilökohtaiseksi leikkikaverikseen, tyttö joka tilaa toiselta mummilta milloin esim. nukenvaatteita ja muita käsitöitä, tyttö, joka hauskuuttaa pappaa. 

Ennenkaikkea Emma on meidän pieni "Drama Queen" ja prinsessa sekä Onnin pikkusisko, joka kaikkien siskojen tapaan välillä kiusaa veljeään ja toisena hetkenä pitää veljestään huolta. Elämä ilman tätä pirpanaa olisi kovin tylsää.

Hyvää syntymäpäivää Emma!

Hotellin aamupalalla saadut kakut. 







Hotellilta saatu kakku sekä viinipullo.





Emman ottama kuva uusista kengistään.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti