Sivut

maanantai 11. toukokuuta 2015

Viikonloppu

Kulunut viikonloppu oli erityisen kiva ja monipuolinen. Lauantaina olin kuitenkin hieman väsynyt, sillä perjantaina meni edellisen postauksen kanssa myöhään. Nettiyhteys oli todella hidas ja VPN katkesi jatkuvasti. Tätä on jatkunut jo reilun viikon ajan, mutta jotenkin siitä ei jaksa enää ottaa turhia kieppejä. Enhän minä toki laske, mutta enää 24 päivää Shanghaita! Joten ihan sama millaiset yhteydet täällä nyt on, tämä jatkuva taistelu yhteyksien kanssa loppuu ihan kohta.

Lauantaina heräsin siis väsyneenä pilviseen päivään. Vesa ja Onni päättivät pitää kotipäivän, eivätkä he halunneet lähteä kaupungille. Me Emman kanssa sen sijaan menimme kaupungille ja puistoon. Kävimme Shanghai Natural History-museon yhteydessä olevassa Jing'an Sculpture-puistossa. Museo on varmasti kiva vierailukohde myös, mutta en suosittele menemään sinne lauantaina. Jono museoon oli nimittäin älyttömän pitkä! Paikka on varmasti oiva vierailukohde lasten lomien aikaan, kunhan menee viikolla ja heti aamusta. Museon edessä oleva puisto on myös kiva ja Emman kanssa intouduimme ottamaan kuvia puistossa, siellä on kivoja kuvauskohteita ja hauskoja patsaita.



Emma patsas.
Milla patsas.


Shanghai Natural History museum.
Puistoon lähtiessämme satoi vettä ja siksi mukana oli sateenvarjo ja kumisaappaat.
Emma halusi hienon sateenvarjonsa myös kuviin, vaikka puistossa ei enää satanut...

















Emma on äidin tyttö!
Puiston jälkeen kävimme Emman kanssa lounaalla Wagas-ravintolassa sekä shoppailimme East Nanjingilla. Tämä oli viimeinen kerta, kun kävimme siellä. Näitä "viimeisiä" kertoja on kertynyt jo aika liuta ja vielä on muutama paikkaa missä se viimeinen kerta pitäsi käydä. Shoppailumme jäi aika laihaksi, en ollut oikein shoppailutuulella. Ostin lapsille muutaman vaatteen, siinä kaikki. Kotimatkalla nappasimme matkaevääksi jäätelöä ja kahvia.




Lauantai-iltaa kohden lapset rupesivat käymään aika kärsimättömiksi. Tuleva äitienpäivä jännitti. Emma askarteli minulle kaikenlaista pitkin viikkoa ja palasi halusta kertoa yllätyksensä monta kertaa, mutta sain hänet pitämään "salaisuudet" sunnuntaihin asti...

Sunnuntaina Emma, meidän unikeko, heräsi kuitenkin aikaisin Onnin kanssa ja yhdessä he toivat minulle lahjoja sänkyyn. Olin itsekin aikaisin hereillä, mutta tietenkin teeskentelin nukkuvaa...Onhan se nyt kiva "herättää" äiti. Lahjaksi sain kynät hienoilla koristeilla, perhosen, kortin ja piirustuksia. Ihania lahjoja.


Vesan tehtäväksi jäikin sitten hoitaa aamiainen pöytään. Jouduin antamaan pientä konsultaatiota siitä, mitä aamiaispöydässä pitää olla. Ja koska oli äitienpäivä, pyysin myös kuohuviiniä ja sitähän tuli. Äitienpäiväkukat otettiin takapihan Hortensiasta, koska muutaman viikon päästä kukat otetaan kuitenkin ruukuista pois.

Kukkia ja Mimosa!
Eilen sää oli täällä kaunis, lämmin ja ilmanlaatukin oli hyvä, joten söimme lounaan ulkona terassillamme. Se olikin varmaan viimeinen ruokailumme täällä terassilla. 

Lounas ja kuohuviiniä.
Aurinkoa ja kuohuviiniä. Huom. sininen taivas!
Muutenhan äitienpäivä sujui aika leppoisissa merkeissä, pakatessa! Kyllä, en voinut olla pakkaamatta edes äitienpäivänä. Lounaan ja auringossa vietetyn hetken jälkeen oli aika palata pakkauspuuhiin. Vesa pakkasi laatikollisen Onnin legoja ja minä pakkasin monta laatikkoa muita tavaroita, mm. kenkäni. Suurin osa kengistä lähtee Singaporeen, jokunen lähtee Suomeen. Katsotaan käytetäänkö niitä sitten joskus vielä vai päätyvätkö kirpputorille.

Pakkailu muuten sujuu paljon paremmin, kun juo samalla vähän kuohuviiniä...
Niin ja sitten pakkasin myös huivini...Pelotti alkaa käymään huivejani läpi, sillä niitä on TOSI paljon...itseasiassa 75kpl, laskin ne! Ja yhtään kahta samanlaista huivia ei ole, joten hyvä minä! Suurin osa huiveista lähtee Suomeen, mutta ihan kunnollinen kokoelma lähtee myös mukana uuteen kotiin. Luulen, että huivikiintiöni on nyt täynnä. Jos Vesalta kysytään, niin kiintiö on ylitetty jo moneen kertaan...Mutta Vesalta ei nyt kysytäkään. Että terkkuja vaan ystävälleni Mariannelle, jonka kanssa suurin osa huiveista on ostettu, perustetaan se huivikauppa sitten joskus...heh heh!



Ja niin kuin aina, kaikki hyvä loppuu aikanaan. Äitienpäivä on aina ihana päivä ja silloin todellakin tuntuu, että on kaiken hemmottelun ansainnut. Voi huoletta nauttia päivästä, kellahtaa sohvalle lehteä lukemaan ja vain olla, vaikka se tarkoittaisi sitä, että jollekin muulle se päivä voi olla työläs, kun pitää äidin hommia hoitaa...



Viikonlopun jäljitä on nyt rentoutunut ja hyvä olo. Kiitos ihanat rakkaat! 

Kivaa viikkoa kaikille!

Ps. Tänä iltana tiedossa on erilaista pakkaamista. Huomenna matkustamme Singaporeen, jossa on tiedossa vierailu lasten uudessa koulussa ja toivottavasti löydämme myös meille uuden kodin. Matkakuulumisia sitten viikon päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti