Sivut

lauantai 9. toukokuuta 2015

Irtiotto

Eilen vietin täydellisen päivän vain itseni kanssa Tonglin vesikaupungissa. Tongli sijaitsee lähellä Suzhouta, n. 90 kilometrin päässä Shanghaista ja Shanghaista (Pudongista) sinne kestää ajaa autolla n. kaksi tuntia. 

Olen käynyt täällä Shanghaissa asuessani nyt kuudessa eri vesikaupungissa ja Tongli menee kyllä varmasti niiden parhaimpien joukkoon. Jokainen vesikaupunki on hyvin erilainen ja niissä kaikissa on oma tunnelmansa. Joissakin kaupungeissa hyvän ilmapiirin ja historian vain aistii ja toisissa historia on hautautunut kaiken nykyaikaisen teennäisyyden alle. Tongli on pieni vesikaupunki, mutta erittäin viihtyisä. Muiden vesikaupunkien tavoin täälläkin on paljon kauppoja, mutta silti meno ei ole yhtä kaupallista kuin muissa vesikaupungeissa. Tongli on täynnä ravintoloita ja itseasiassa ne näyttivät siltä, että niissä voisi hyvinkin syödä. Ei siis sellaisia epämääräisen näköisiä annoksia. Eli Tongli on ehdottomasti matkansa väärti, kannattaa käydä. Minä kävin täällä nyt viikolla, mutta uskoisin, että viikonloppuna täällä on kova tungos. Sisäänpääsymaksu kaupunkiin on 100rmb. Vanha kaupunki ei sijaitse ihan lipunmyyntipisteen vieressä olevan parkkipaikan luona, joten kannattaa ottaa parkkipaikalta lähtevä kuljetus sähköautolla kaupunkiin. Matka maksaa 5rmb (maksetaan lipunmyynnin yhteydessä) ja se kestää vain muutaman minuutin. Takaisin pystyy hyvin kävellä, kunhan on ensin auton kyydistä nähnyt reitin ja myös lipunmyyjän antama kartta on hyvin selkeä. Minä menin sähköauton kyydillä vanhan kaupungin portille ja kierreltyäni kaupungissa tarpeeksi kävelin takaisin autolle, n. 10 minuuttia.

Mutta itse Tongli oli tunnelmaltaan juuri se mitä nyt lähdin hakemaankin. Muuttorumban keskellä halusin rauhaa ja kiireetöntä aikaa kauniissa miljöössä ja sitä Tongli minulle tarjosi. Vain minä, kamera ja hiljaisuutta - täydellistä. Ja tältä siellä näytti...



Yksi Tonglin 41:stä sillasta...





























Vesikaupungeissa on aina tarjolla paikkoja, joista saa lainata perinteisen kiinalaisen asusteen. Kun vielä hiukset laitetaan ja vähän meikkiä naamaan, niin sitten voidaankin ottaa kuva kauniissa maisemissa. Tämä on hyvin suosittua kiinalaisten keskuudessa. Tonglissa näitä paikkoja oli ennätyksellisen paljon.



Perinteinen kiinalainen naisten päähine.
Erään ravintolan tiskauspiste.
Ja toivottavasti tämä ei ole se kokkauspiste...

Tyypillinen näky Kiinassa. Pöytäseurueen kaikki jäsenet ovat kiinni mobiililaitteessa. Varsinaista seurustelua...
Kalastajalintuja.














Kesä tulossa ja lapsilla taas nämä haaroista auki olevat housut. Aika hurja näky.

Lepotauko.

Saksien terotusta.







Tyylikästä(kö)?









Puhelinkioski.





















Päivä Tonglissa oli täydellinen irtiotto muuttopuuhista. Nyt jaksaa taas pakata ja voihan sitä vähän viiniäkin nauttia pakkaamisen keskellä...voihan...





3 kommenttia:

  1. Valitettavasti myös Suomessa nykyään lähes kaikki nuoret seurustelevat kännyköittensä kanssa...tullaan kylään ja kahvipöydässä katse kiinnittyy kännykkään ja sitä räplätään koko ajan...todella inhottavaa...ja kaupungilla kävellään kännykkä kourassa eikä katsota että joku tulee vastaan, ei tietoakaan että väistettäisiin...on kyllä tosi outoa...tai sitten mä olen liian vanha...mutta muuten- upeita kuvia!!!

    VastaaPoista
  2. Tuo on totta ja todella surullista. Luin juuri, että Kiinassa on tehty tutkimus, jonka mukaan liiallinen kännyköiden käyttö ajaa perheitä eron partaalle. Avioparit viettävät aikaa kyllä yhdessä, mutta molemmat ovat kiinni omissa kännyköissään. Lisäksi iso osa perheistä antaa lastensa pelata aamusta iltaan, jotta lapsella olisi jotain tekemistä. Tämä on tietenkin vielä monessa yksilapsisessa perheessä todella surullista ja lapset ovat entistä yksinäisempiä ja sanotaanko häiriintyneimpiä. Ei anna hyvää mallia tulevaisuutta ajatellen.

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia! Ja ihanaa omaa aikaa varmasti.

    VastaaPoista