Sivut

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Ihana, kamala pakkaaminen

Meillä tavaroiden pakkaaminen on aloitettu...Ensimmäiset pakkaamiset tehtiin Emman huoneseessa, kun leluja laitettiin jo pois. Osa leluista lähtee uuteen kotiin ja osa leluista (se vähäisempi osa) takaisin Suomeen. En tiedä miten teillä muilla on, mutta meillä tytär on varsinainen hamsteri. Huoneeseen oli kätketty jos jonkinlaista roinaa ja tietenkin Emman mielestä todella tärkeää tavaraa, kuten: klemmareita, narunpätkiä, kuminauhoja, paperisilppua, kuivunutta muohailuvahaa ja olipa joku nukeista päässyt näköjään parturileikkiin mukaan, kun löytyi myös nuken leikattuja hiuksia...Lelulaatikoita läpi käydessä meinasi kyllä välillä itku päästä, minulta. Miten noin pienellä tytöllä voi olla noin paljon tavaraa? Roskia tuli kaksi pientä jätekassillista! Nyt huoneessa on jäljellä enää barbit ja nukkekoti, joilla leikitään vielä ennen muuttoa. Myös vaatekaappi kävi inventaarion läpi. Paljon pieniä vaatteita lähtee Maitianin vaatekeräykseen (koulun hyväntekeväisyyskohde) ja osa vaatteista Suomeen, jossa ne myöhemmin kaupataan kirpputorilla.


Legot palasiksi ja pussiin.
Pakkaamisen lomassa lakut maistuivat...
Lajitellaan kavereille Suomeen vietävät tarrat.
Onnin huoneen lelut eli legot, eihän siellä muuta ole, eivät ole vielä päätyneet muuttolaatikoihin. Sen sijaan vaatteet kävin myös Onnin kohdalla läpi ja paljon lähti sieltäkin vaatetta niin Suomeen kuin vaatekeräykseenkin. Vaatteiden kohdalla joudun miettimään monia asioita. Ensinäkin jonkin verran vielä sopivia syysvaatteita lähtee Suomeen, koska niille ei syksyllä ole enää käyttöä. Sitten pitää miettiä vielä täällä käytössä olevat käyttövaatteet ja Suomeen pakattavat lomavaatteet. Osa kesävaatteista sen sijaan pakataan laatikoihin ja Singaporeen lähetettäväksi, jossa ne sitten odottavat elokuun alussa. Eli aikamoista ajatusten juoksua tämä pakkaaminen on ja laatikoita on edessä kaksi (Suomi ja Singapore ja tämän kesän vaatteet jäävät vielä kaappiin).

Tänään aloitin myös omien vaatteideni pakkaamisen ja voi sentään, sitähän riittää. Sama homma kuin lasten vaatteidenkin osalta oli minulla eli vaatteiden lajittelua kahden maan välillä ja jonkin verran vaatteita menee myös kodinhoitajallemme sekä kiinan opettajalleni. Lisäksi vien mökille vaatteita paljon ja heitän sieltä sitten vanhoja vaatteita pois. 


Kävin tänään myös läpi alakerran vaatehuoneemme, jossa on paljon talvivaatteita ja kenkiä. Talvivaatteista suurin osa palaa Suomeen ja vähän otamme myös mukaan, sillä ensi talvena on taas suunnitelmissa käydä Japanissa hiihtämässä. 


Vaatteet on nyt siis pääsääntöisesti käyty läpi ja muuten sen voin sanoa, että Vesa pääsee niin paljon helpommalla. Hänen vaatteissaan ei ole paljon läpikäymistä...

Kävin pari päivää sitten myös läpi makuuhuoneessamme olevan lipaston laatikot ja kyllä sieltäkin löytyi jos jonkinlaista tavaraa...niin, että keneenköhän se Emma onkaan tullut tuossa tavaroiden hamstraamisessa... Laatikoiden siimeksestä löytyi mm. vanha lompakko, eri maiden valuuttaa, tulitikkuja, lasten askarteluja, säästettyjä lehtileikkeitä, vanhoja lehtiä, aurinkolasit, kortteja...



Ai niin, tällaisiakia löytyi, saippuaa kivoissa laatikoissa. Ostin vain kivojen rasioiden vuoksi.

Arg, nyt kyllä väsyttää, vaikka pakkaaminen on vasta alkanut. Toisaalta muutossa on aina se hyvä puoli, että silloin pääsee eroon kaikesta turhasta tai sanotaanko vanhasta tavarasta, jota ei enää käytä. 

Kova urakka edessä...
Niin ne laatikot vain täyttyvät...
Kaunis toive olisi, jos sitä tänä yönä saisi vaikka nukuttua. Muuttoasiat pyörivät nyt liikaa mielessä ja vievät myös yöunet. Nyt unohdan pakkaamiset..mutta vain vähäksi aikaa...huomenna ainakin teen jotain ihan muuta!


Pakkaaminen on ihanaa ja silti niin kamalaa!






2 kommenttia:

  1. Millon teillä viimeinen päivä Shanghaissa? Kivoja ne saippurasiat. Mistä oot ne ostanut?

    VastaaPoista
  2. Viimeinen päivä on 11.6. Lähdemme 12.6. Saippuarasiat ostin Shanghai Ladyn saippuakaupasta. Niitä on jokunen Shanghaissa, itse ostin nämä Yu Gardenista.

    VastaaPoista