Sivut

tiistai 13. tammikuuta 2015

Lasten ehdoilla...

En enää jaksa! Lasten talviloma on ollut tuskaisen pitkä. Ensimmäiset kaksi viikkoa sujui mukavasti Filippiinien lämmössä, mutta viime viikko olikin sitten lomailua kotioloissa, Shanghaissa. Vaikka kuinka nautin viettää aikaa lasteni kanssa, on tämä loma ollut PIIIITKÄ tai ainakin se on tuntunut siltä. Uskallan sanoa, että olen aivan loppu viime viikon jäljeltä. Lasten loman loputtua MINÄ tarvitsen omaa lomaa, Lol :)

Olin ajatellut että kävisimme lasten kanssa eläintarhassa ja puistoissa, mutta sää oli viime viikolla hyvin saasteinen ja ulkoilut oli pakko jättää väliin. Siispä piti keksiä muuta ohjelmaa. Lasten kaverit olivat viime viikolla myös vielä lomilla, joten Onni ja Emma saivat (lue: joutuivat) leikkimään yhdessä. Auvoistahan se ei aina ollut ja tappeluilta ei vältytty.

Muutamaa kotipäivää lukuunottamatta kiertelimme ympäri kaupunkia. Kävimme katsomassa Shanghaihin tehtyä jääkaupunkia. Paikka oli pieni, pimeä ja kylmä, no tietenkin, kun on jäästä kyse. Yritin saada lapset innostumaan jäästä ja jostain lumentapaisesta jäähileestä. Emma innostuikin vähän, mutta Onni valitteli tylsyyttä ja kylmyyttä. No, täytyy sanoa, että oikeassahan Onni oli. Paikka ei ollut kummoinen. Oli hauska huomata, että niin se talvi on vain meidän lapsilta pyyhkiytynyt näköjään mielestä pois. Eikä se kylmyys kyllä minustakaan kivalta tuntunut. En tykkää talvesta yhtään. Luulenpa, että emme taida ihan vielä palata Suomeen... Onhan se talvi ihan kiva, jos on max. 5 astetta pakkasta, maassa on lunta ja aurinko paistaa. Se kaikki muu tappopakkasineen ja loskakeleineen onkin sitten ihan hanurista suoraan sanottuna, en ikävöi sitä yhtään. Shanghain talvi on toista. Tämä talvi on ollut täällä erittäin lämmin verrattuna viime talveen. Silti Shanghaissa viima on välillä jäätävää ja esimerkiksi tänäänkin +9 asteesta huolimatta tuntui kuin olisi ollut paljon pakkasta. Sormet jäätyivät mopoillessa hanskoista huolimatta ja kylmyys tuntui luissa ja ytimissä vielä pitkään.

Mutta tässä siis tunnelmia Shanghain jääkaupungista, joka on Shanghain Expo -puistossa (2095 Expo Road, Pudong) 8. maaliskuuta asti.




Tässä vaiheessa yritetään vielä pärjätä omilla takeilla, vaikka on kylmä...
...kunnes piti käydä vuokraamassa takit.

Emmalla on hauskaa.
"Lunta"...

Emma leikkii, Onni tylsistyy...





Emma jääliukumäessä.


Lahjatavarakauppa taisi olla lapsista kuitenkin se kivoin...
Emma sai poronsarvet ja pehmolelu "Pinkyn", joka onkin kulkenut sittemmin Emman mukana kaikkialla.
Jääpuistoilun jälkeen piti piristää kylmettyneitä lapsia jollakin ja sehän onnistui tietenkin popcornilla ja elokuvalla. Eikun Risto Räppääjä -elokuva pyörimään ja popparia nassuun.


Yhtenä päivänä kävimme ensin lounaalla Vesan kanssa Ritz Carlton -hotellissa. Siellä on hyvä lounas. Pöytävaraus on hyvä olla. Lapset tykkäsivät ihailla maisemia Puxin puolelle ravintolan ikkunoista ja upeitahan ne maisemat ovat. Tähän maisemaan ei vain koskaan kyllästy.




Lounaan jälkeen vein lapset Science & Technology museoon. Tämä on vähän kuin Luonnontieteellinen museo ja Heureka yhdistettynä. Koska kiinalaiset koulut sekä muut kansainväliset koulut ovat jo aloittaneet opiskelut, oli museossa hiljaista ja rauhallista. Oli mukavaa kierrellä ilman ryysistä.




































Museon jälkeen illalla paistoin lapsille lettuja. Viimeksi olen tainnut paistaa lettuja kesällä mökillä. Meillä on vain syöty Ikean valmiita lettuja ja tokihan nämä nyt olivat monta kertaa paremman makuisia. Onnista niin hyviä, että kuulemma pitäisi joka ilta tehdä...



Ja eihän viikko vielä tähän päättynyt vaan lisää ohjelmaa oli tiedossa...Kävimme myös nimittäin suklaatehtaalla tai pikemminkin suklaateatterissa. Ensiksi käytiin kuitenkin parturissa.



Zotterin suklaateatteri sijaitsee Fashion Centerissä. Minulle tämä alue oli uusi. Täällä on myös Times City Outlets. Liikkeitä oli todella paljon ja näin viikolla päiväsaikaan oli myös todella hiljaista. Emme kiertäneet kauppakujien läpi, mutta mitä ehdin nähdä niin täällä on todella paljon kauppoja. Tänne täytyy mennä uudelleen shoppailemaan ja Zotterin kahvilaan kahville. Zotterin suklaateatteri sijaistee aivan joen rannassa.




Vuohikoristeet ovat jo tännekin ilmestyneet.





Lapsia nauratti tämä hauska patsas.
Zotterin suklaateatteri on Itävaltalainen perheyritys. Juttelin ennen kierrokselle lähtöä omistajaperheen tyttären Julian kanssa, joka myös vastaa Shanghain toimipisteestä. Paikka on avattu viime toukokuussa. Kierros alkaa n. 20 minuutin mittaisella videoesittelyllä niin yrityksestä kuin suklaan valmistuksestakin. Tämän jälkeen on lyhyt kierros, jossa maistellaan kaakaopapuja ja tietenkin suklaata. Täällä voi myös tehdä omaa suklaata (yksi muotillinen suklaata maksaa n. 60 Rmb). Lapsille (ja toki myös meille aikuisille) tämä paikka on todella kiva ja hyvä vaihtoehto sadepäivän varalle. Emme olleet varanneet esittelykierrosta, mutta se olisi kuulemma hyvä varata etukäteen. Yhteystiedot ovat blogin alaosassa.

Omistajat.
Hauska kuva vessassa. Pitäisköhän tuota ensimmäisen kuvan asentoa kokeilla joskus...

Kierroksen aluksi otetaan maistelulusikka, tämän saa muistoksi itselleen kierroksen päätyttyä.
Kaakaopapuja
Maistelu alkakoon....
Lisää sokeria...

No jos mäkin nyt vähän...










Siitä valitsemaan omaa suklaamuottia.
Sitten valitaan kaksi makua.
Kun suklaa on muotissa, sekoitetaan.
Ja koristellaan mieleiseksi.


Muottisuklaata voi ostaa myös valmiina teatterin yhteydessä olevasta kaupasta.
Kahvila.


Herkullinen latte ja pala tummaa suklaata, nam!
Viikon aikana kävimme myös taiteilijakorttelissa (Taikang Lu). Tämä on paikka, jonne lapset haluavat usein mennä. Kiertelimme kujilla ja kävimme lounaalla.















Kaunis Taikang Lu.

Viikolla leivoimme myös joulupipareita. Eihän se haittaa vaikka leivoimme joulupipareita näin joulun jälkeen?! Lapsista oli kivaa leipoa ja se olikin kaikista tärkeintä. Pakastimessa oli muutama Ikeasta ostettu piparkakkutaikina ja vaihtoehtona oli leipoa ne tai heittää taikinat roskiin. Lapset leipoivat piparit ja Emma halusi vielä koristellakin ne. Aika hurjia luomuksia tuli, syömispuolen hoitavat myös lapset...





Voin kuulkaa sanoa, että viime viikon jälkeen olen aivan poikki. Kaikkensa antanut äiti! Tiedän, että on paljon kotiäitejä, jotka pyörittävät tällaista rumbaa koko ajan ja siitä kaikki kunnia heille. Minä en ole kuitenkaan sellainen touhuäiti ja vietän mielelläni aikaa myös yksin. Nyt kisaväsymystä pukkaa ja hermoja kiristää, mutta vielä yksi päivä täytyy sinnitellä. Loma meni lasten ehdoilla, niinkuin pitääkin, mutta kyllä perusarki on nyt tervetullutta meille kaikille. Viiden viikon päästä lomaillaan taas, kun on aika juhlia Kiinalaista uutta vuotta. Mutta siihen on vielä aikaa ja silloin ehkä loma tuntuukin taas kivalta. Mutta nyt edessä on oi ihana oma aika - rauhallisia aamuja, opiskelua, urheilua (tästä lisää myöhemmin), nautinnollisia lounaita, kahvihetkiä, ystävien tapaamisia.

Nautinnollista viikonalkua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti