Sivut

maanantai 10. marraskuuta 2014

Shoppailua


Mikä auttaa tilanteeseen kuin tilanteeseen? Shoppailu. No, minulla ei nyt ollut tarvetta varsinaiseen shoppailuterapiaan, mutta nyt oli asiaa kaupoille. Olen niin tiiviisti ollut kiinni muissa asioissa kuten opiskelussa ja Pilateksessa, että oli tarvetta lähteä taas kaupoille.

Shoppailun aloitin perjantaina Ikeasta. Piti käydä ostamassa säilytyslaatikoita ja katsomassa olisiko glögiä jo tullut. Ei ollut. Sain kuitenkin säilytyslaatikoita ja noh, vähän muutakin...Pitänee yrittää glögin ostoa taas parin viikon päästä. Mutta Ikeaan oli tullut jo joulu! Tuli ikävä Suomeen ja joulun valmistelua, mutta vain hetkeksi. Emme tänäkään jouluna tule Suomeen emmekä vietä sitä Shanghaissa, joten en sen kummemmin meille joulua kotiin laita, vaikka suuri joulun ystävä olenkin. Niinpä Ikeassa ikävä Suomeen kaikkosi sitä mukaa, kun kävelin jouluosaston läpi kohti kassoja.


Tässä ostokseni. Säilytyslaatikot on ja vähän muutakin. Maassa oleva sininen kassi on täynnä keksejä ja mustikkamehua, josta lapset tykkäävät.


Lauantaina lähdimme Emman kanssa kaksistaan kaupungille. Ostoslistalla oli Onnille synttäritarvikkeita, Emmalle sukkahousuja ja saappaat ja Onnille housuja. Aloitimme shoppailukierroksen lastenmarkkinoilta, josta lähdin etsimään Onnin synttäreille kaverilahjoja sekä Onnille vedettävää matkareppua. Emma päätti myös täydentää tarravarastoaan ja lisäksi löysimme hänen syntymäpäivilleen (jotka ovat helmikuussa) Frozen -aiheisia koristeita...En tiedä miten Suomessa, mutta täällä Shanghaissa Frozen on iso juttu ja suosittu tyttöjen keskuudessa.



Valinnan vaikeutta...
Ja sitten, minä bongasin kaiken krääsän alta tällaisen penaalin. Ei voi olla totta! Hyppäsin heti omaan lapsuuteen, jolloin nämä magneettipenaalit olivat suosittuja. Sittemmin en ole enää niitä nähnyt, kunnes täällä. Esittelin penaalia Emmalle innoissani ja myös Emma innostui tästä. Ostimme penaalin Emmalle.




Lastenmarkkinoiden jälkeen olimme nälkäisiä ja menimme West Nanjing roadille ja siellä ensimmäiseksi lounaalle Wagas -ravintolaan. Emmalla ruokana kurpitsakeittoa ja minulla kanasalaattia. 



Lounaan jälkeen shoppailukierros aloitettiin Zarasta. Emmalle etsittiin sieltä saappaita ja ne löydettiinkin. Lisäksi Emmalle löytyi pari villapaitaa ja tällainen hattu. Tämä oli niin makee, että oli pakko ostaa.


Zaran jälkeen menimme Uniqlohon, josta ostettiin lapsille uudet takit. Vanhat takit olivat sittenkin liian pienet. Tämän jälkeen matka jatkui H&M:lle, josta ostimme Emmalle sukkahousuja ja pyörähdimme myös Home -puolella. Joulu oli jo täälläkin.




Poikkesimme myös Gapilla, mutta siellä ei ollut mitään meille sopivaa. Tässä vaiheessa meillä molemmilla alkoi olla jo kisaväsymystä ja päätimme käydä vielä yhdessä kaupassa, Old Navyssä. Ja sieltä löytyikin sitten kaikenlaista kivaa... äidille. Syksyn tullen hankin nyt villapaitoja ja lämpimiä kotivaatteita (kun päivät kuitenkin pääasiassa kotona vietän opiskellen) ja eihän sitä tietenkään malttanut urheiluosastollakaan olla käymättä. Vaikka treenaamaan en nyt pääsekään niin ainahan sitä voi pari urheilupaitaa silti ostaa, kun nyt kerran kivoja löytyi.



Emma löysi hauskat tossut 

 Ja tässä sitten päivän ostossaldo.

Onnille takki ja reppu
Emmalle kengät, hattuja sormikkaat, takki, villapaidat, sukkahousuja
Tarroja, synttäritarvikkeita 
Minulle paitoja, sukkia, hanskat, treenipaitoja
Päivä oli viileä ja sateinen ja kaupungilla kävelyn jälkeen olikin kiva käpertyä Emman kanssa kotisohvalle halimaan. 



Myöhemmin illalla jaksoimme vieläkin ihastella Emman uutta penaalia. Onko kenelläkään muulla muistoja tällaisista penaaleista? Taisi olla enemmän tyttöjen juttuja, koska Vesalla ei kuulemma tällaista ollut.



Sunnuntaina shoppailu senkun jatkui. Täällä ei vietetty isänpäivää sunnuntaina, mutta me kyllä muistimme, että päivä on isänpäivä Suomessa, joten iskää kyllä onnittelimme ja soitimme myös Suomeen niin ukille kuin papallekkin. Valitettavasti nettiyhteys oli eilen niin huono, että skype eikä Facetime toiminut ja siispä soitimme ihan perinteiset puhelut. 

Niin, mutta ne meidän shoppailut. Sunnuntaina oli Vesan vuoro shoppailla, olihan sentään isänpäivä :) Menimme ensimmäistä kertaa Grand Gateway ostarille, ja täytyypä kyllä sanoa, että tämä ostari on tosi kiva. Ostarilla on paljon kauppoja, joihin ei meillä Matti Meikäläisillä ole paljon asiaa, mutta onneksi mukaan on ujutettu myös mm. Zara, Uniqlo, Massimo Dutti. Niin ja tietenkin tämä Nespresson myymälä, jonne siis ensimmäiseksi suuntasimme. Vesalla on Nespresson kahvinkeitin ja hän tarvitsi nyt lisää kahvia ja täältähän sitä saa.



Kun kahvit oli haettu mentiin urheilukauppaan, josta Vesa osti itselleen treenivaatteita. Vesan katsellessa vaatteita lapsilla oli kivi-paperi-sakset-leikki menossa.


Ja lopuksi käytiin vielä ostamassa Vesalle uudet kengät, Onitsuka Tigerit. Lounaan söimme jälleen Din Tai Fungissa. Lapsia ei tarvitse kauheasti houkutella Dumplingseja syömään.


Ja sitten se päivän kohokohta eli kävimme katsomassa meille uutta toimistohuoneen tuolia. Vesa haluaisi nahkaisen ja vanhan näköisen tuolin, jollaisia olemme täälläkin katselleet. Ne eivät kuitenkaan ole aivan sellaisia millaisesta Vesa on haaveillut, joten päädymme nyt ostamaan ihan tavallisen toimistotuolin. Ostetaan se nahkatuoli sitten kun sopiva löydetään. Kävimme katsomassa tuolia Studio FH:ssa. Katsomamme tuoli on merkiltään Kokuyo ja siinä on myös selkätuki (jota tarvitsen nyt todella paljon), vietänhän opiskeluiden puolesta toimistohuoneessa päivät pitkät. Emme kuitenkaan tilanneet tuolia vielä, koska kotimatkalla pysähdyimme katsomaan yhtä toista tuolia. Se ei kuitenkaan ollut yhtä hyvä, joten nyt pitää tällä viikolla käydä tilaamassa Studio FH:n tuoli.


Siinäpä se oli, meidän kolmen päivän shoppailut, jokaiselle jotain!

Minulla on nyt edessä kiireinen viikko opiskeluiden ja synttärijärjestelyiden kanssa, joten katsotaan ehdinkö viikolla kirjoitella lisää.

Mukavaa viikkoa kaikille!

3 kommenttia:

  1. Kävittekö Pudongin Ikeassa? Meillä Juhla Mokka lopussa ja pitää ostaa Ikean kaffetta ja mieleesäni on myös käynyt glögi. Oliko Ikeassa jo piparitaikinaa tai voitaikinaa myynnissä?
    Kuvassa jossa sinä ja Emma olitte käpertyneenä samanlaiseen Harbour Home villashaaliin :)
    Missä löytyy H&M Home?
    Voi että kun ois itellä joskus aikaa shoppailla.

    VastaaPoista
  2. Kyllä kävin Pudongin Ikeassa. Joo, glögiä ei vielä viime perjantaina ollut. Kahvia näin, mutta en valitettavasti kyllä piparitaikinaa tai voitaikinaa. En niitä tosin etsinyt, joten saattoihan niitä olla, mutta en vain huomannut. Mitään jouluruokia ei ollut vielä esillä, valmispipariakian aika vähän, joten ehkäpä piparitaikinatkin tulevat sitten samalla muiden ruokien kanssa. Ja kyllä, villashaali on Harbour Housesta, sain peiton ystävältäni Mariannelta lahjaksi viime vuonna ja se on aivan ihanan lämmin. Pitäisi käydä ostamassa varmaan toinen (jos siellä vielä on), kun tuosta peitosta aina kaikkia taistelee ;) H&M Home on West Nanjing Roadin liikkeessä, 3. kerros. Olen aina shoppaillut vain siinä ekassa kerroksessa ja nyt kun lastenvaatteita hain niin sieltähän se kolmannesta kerroksesta löytyi lasten osaston vierestä. East Nanjing Roadille on tullut myös uusi H&M, jossa en ole kyllä vielä käynyt ja siellä saattaisi myös olla kotiosasto.

    VastaaPoista
  3. Ihania löytöjä :) ja totta tosiaan nuo magneettipenaalit olivat kova juttu... Ja kyllä, Frozen on pop täälläkin, ei ehkä samassa mittakaavassa kuitenkaan mutta kyllä meiltäkin juliste seinältä löytyy ��.

    VastaaPoista