Sivut

lauantai 20. syyskuuta 2014

Ajatuksen voimalla

Hyvää lauantaita!

Heräsin tänä aamuna klo 7.30, vaikka olin ajatellut, että näin viikonloppuna voisi herätä myöhemmin tuon arjen klo 6 tai niinkuin minulla nyt kuluneella viikolla klo 5-5.30 herätyksen sijaan. Aamulla olin varma, että kello on enemmän, mutta ei. Yritin nukkua, mutta ei uni enää tullut. Päässä myllersi monen monta ajatusta ja orastava pääkipu alkoi taas tuttuun tapaan antaa oireitaan. Kävin kulunutta viikkoa läpi, sekä mietin tulevaa viikkoa...alkoi hengästyttää. Ei se, että olisi fyysisesti kiire, vaan kun kiire on tuolla pääkopassa! Ja minne, ei minulla ole oikeasti kiire mihinkään, mutta silti ajatukset laukkaavat kuin viimeistä päivää. On aika rauhoittua ja rentoutua, minä tarvitsen sitä, pääni tarvitsee sitä!

Pitäisiköhän ne ajatukset ja ahdistukset kirjoittaa ylös...

1. Kiinantunnit
Piti olla kaksi kertaa viikossa, mutta olen joutunut pudottamaan yhteen kertaan, koska opiskelen myös kauppatieteitä. Ehkä joinain viikkoina voin ottaa tunteja kahdesti. Opettajani haluaa, että suoritan Kiinan tasokokeen 2, mutta sanoin, että en nyt syksyllä voi ainakaan sitä tehdä, koska on muita opiskelukiireitä. Toisaalta Kiinantuntienhan pitäisi olla rentouttavia. Tykkään opiskella Lisan kanssa ja opiskelu on lähtenyt hyvin käyntiin, vaikka tuntui, että kesän aikana unohtui kaikki sanat. Mutta ei, sieltä ne kumpuaa takaisin. Opin siis kiinaa entiseen malliin ja ehkä jopa paremminkin, kun on jo vuosi opiskelua takana. Ei siis syytä stressiin!

2. Kauppatieteiden opiskelut
Viime tiistaina suoritin Markkinoinnin tentin ja olen siitä todella iloinen. Tentti oli todella vaikea ja tenttiaika 2 tuntia meni kyllä tiukoille. Heti tentin perään avasin keskiviikkona Laskentatoimen kurssikirjat, se suoritetaan seuraavaksi. Vai suoritetaanko? Vaiko sittenkin Rahoituksen perusteet vai Liiketoiminnan ja yrittäjyyden perusteet, niin ja unohtamatta Johtamisen perusteita. APUA! Avoin Yliopisto on ilmoittanut kurssien tenttipäivät ja ne määrittävät myös opintojeni aikataulun. Lisäksi se, että opiskeluaikani päättyy 31.12. Käytyäni läpi kurssimateriaalia ja ottaen huomioon myös elämän opiskelun ulkopuolella totean, että en mitenkään ehdi suorittaa kaikkia kursseja ennen vuodenloppua, en vaikka lukisin yötä päivää. Eilen illalla tein tiukan kädenväännön aineiden välillä ja ainakin kaksi (Rahoituksen perusteet ja Johtamisen perusteet) jäävät ensi vuoteen. Keskityn kunnolla nyt Laskentatoimeen ja Liiketoiminnan ja yrittäjyyden perusteisiin ja yritän suorittaa ne vielä tämän vuoden puolella. Huh, voin siis huokaista hetkeksi. Seuraava tentti on vasta joulukuussa, mutta sitä ennen on paljon palautettavia koulutöitä ja itsenäistä opiskelua. Mutta periksi en anna, kun kerran olen opiskelut aloittanut, suoritan ne myös loppuun, vaikka sitten ensi vuonna! Minullahan ei ole kiire. Ei siis syytä stressiin!

3. Urheilu
Niinhän siinä sitten kävi, että minusta tuli ns. urheiluhullu! CrossFit on imaissut minut täysin syövereihinsä ja käyn nykyään treeneissä 5 kertaa viikossa! Tiedän, minunhan piti käydä vain se 3-4 kertaa, mutta tällä viikolla kävin tunnilla joka aamu. Mutta eihän tämä ole stressin paikka, joten miksi se on listassa. Ehkä vain siksi, että mietin sitä niin paljon ja itsellä on palava halu kehittyä paremmaksi ja paremmaksi. Loppupeleissä urheilu toimii kuitenkin vastapainona kaikelle muulle ja saan siitä valtavasti energiaa. Ei siis syytä stressiin!

4. Ystävät
Milloin jos ikinä ehdin tavata ystäviäni? Olen saanut CrossFitin kautta sekä myös blogini kautta täältä paljon uusia ystäviä ja haluaisin tavata heitä kaikkia. Toisaalta, jos lähden kaupungille, koen syyllisyyttä siitä, että en ole lukemassa. Ja jos luen harmittaa, kun olen vain kotona. Joten olen päättänyt olla armollinen itselleni. Tapaan ystäviäni juuri niin paljon ja niin usein kun haluan ja opiskelen sitten kun kerkiän. Elämän pitää olla kuitenkin hauskaa, eikä vain päivittäistä suorittamisesta toiseen menemistä. Niinpä ystävät täällä, ollaan yhteyksissä ja sovitaan treffejä. Tiistaina taitaakin olla seuraavat...odotan jo innolla, että saan taas laittaa päälleni muutakin kuin treenikamppeet ja legginsit ja t-paidan (niissä olen täällä kotona painellut menemään päivästä toiseen...) Ja muuten kaupoille on ihan kohta päästävä, siis ihan pakko! Ei siis syytä stressiin!

5. Lapset
No tämähän ei ole stressaavaa sitten yhtään, mutta on monta asiaa muistettavana lasten kouluun ja harrastuksiin liittyen. Milloin on kirjastopäivä ja kirjojen palautus, milloin koulussa uintia, milloin palautettava opettajalta saadut lukuharjoituskirjat, milloin on baletti, milloin koulun jälkeiset kerhot ja tullaanko aikaisemmalla vai myöhäisemmällä bussilla ja sitten on vielä ensi perjantain United Nations -päivä! Jos muistatte viime vuodelta, niin se on se päivä kun lapset menevät kouluun oman maansa kansallispuvuissa tai oman maansa lipun värisissä vaatteissa ja sitten me vanhemmat saamme (lue joudumme) tarjota oman maamme herkkuja koko koululle. Viime vuonna leivoin pullaa ja sillä mennään tänäkin vuonna. Lisäksi teen ehkä pannukakkua, jos ehdin. Aamullahan on kuitenkin ensin mentävä treenaamaan :) Mutta siis tähän tapahtumaan kaikkinensa menee taas kokonainen päivä (hyvää lukuaikaa tavallaan hukkaan, vaikka tapahtuma kiva onkin ja on kiva nähdä muita suomalaisia ja nähdä lasten riemu tapahtumassa). Muutenhan lapsilla asiat sujuvat hyvin niin koulussa kuin kotonakin. Ei siis syytä stressiin!

6. Tulevat tapahtumat
Viikon päästä lapsilla on koulusta viikon loma ja me jäämme nyt tänne Shanghaihin. Ensiksi sekin stressasi, että mihin mennä lomalle, kun kaikki muutkin menevät. Päädyimme siihen, että emme lähde minnekään. No ensinäkin minun pitää opiskella ja muutenkin ajattelimme nyt jäädä kotiin, sillä Vesa on juuri tullut viikon työreissulta Skandinaviasta ja hänen on oltava myös täällä toimistolla. MUTTA, mitä teemme lomaviikolla. En voi pakottaa mitenkään lapsia olemaan kotona koko viikkoa minun opiskellessa. Niinpä minulla on jo pari ajatusta mitä teemme, mutta niistä lisää myöhemmin. Opiskelen lomaviikolla sitten iltaisin, kun aamulla ei tarvitse herätä aikaisin. Onhan Vesallakin lomaviikolla muutama vapaapäivä, joten on ihan kiva perheenäkin tehdä jotain. Toivotaan, että sää olisi hyvä.

Lisäksi kolmen viikon päästä vanhempani ja siskoni tulevat tänne kylään. Ja se nyt EI missään nimessä ole stressaavaa, päinvastoin. Silloin pidän todellakin opiskelusta taukoa (mutta en urheilusta) ja nautin vanhempieni kanssa kaupungilla kiertelystä. Odotamme lasten kanssa mummia ja ukkia jo kovasti tänne, kohta nähdään!!

Onnin synttärit ovat marraskuussa ja kohta niitäkin pitää alkaa järjestelemään ja laittaa kutsut. Pidetäänkö juhlat kotona vai klubitalollamme? Minä päivänä? Ketä kutsutaan? Mitä tarjotaan? Entäs herkut koululle? Hengitä syvään, asia järjestyy kyllä. Mietitään tätä vaikka lomaviikolla. Ei siis syytä stressiin!

7. Blogi
Niin, tämän kohdalla mietin, että laitankohan listaan ollenkaan. Tämäkään EI missään nimessä ole stressinpaikka. Tottakai sitä aina kuitenkin miettii, että mitä kirjoittaa, mutta ei se minua stressaa. Toisaalta kuitenkin bloginkirjoittaminen on kuitenkin hyvinkin aikaa vievää, jos niin haluaa. Mutta kuten sanoin, tämä ei ole minulle taakaksi - päinvastoin. Mutta listaan se kuuluu kuitenkin, koska sekin päivittäin mielessäni pyörii.

Lisäksi olen nyt kirjoitellut yksityisviestejä muutamien lukijoiden kanssa ja vastannut heidän kysymyksiin koskien Shanghaihin muuttoa. Erään kanssa olemme kirjoitelleet nyt melkein lähes päivittäin. Hauskaa ja tekstiä tulee paljon. Huomaa, että olen näköjään ollut juttuseuraa vailla... Kiitos Sinulle R viesteistäsi, nautin niistä todella. Ei siis syytä stressiin!

*

Vai onko näissä sinusta aihetta stressiin? Minua hirvitti jo kun nämä kirjoitin. Viimeiset pari viikkoa on mennyt päänsärystä toiseen, se nyt on varmasti johtunut tuosta lukemisesta ja ehkä liiasta ajattelusta (voi kai siitäkin päänsä kipeäksi saada). Mutta kun katson kaikkia noita kohtia, huomaan yhden yhteisen tekijän, kaiken (en halua sanoa pahan, koska niin ei ole) alku ja juuri...Kauppatieteiden opiskelut! Joka päivä se on mielessäni ja se hallitsee ajatuksiani suurimmaksi osaksi. Toisaalta sehän tarkoittaa sitä, että olen hyvin motivoitunut ja päättäväinen opiskelujen suhteen. Eli jos liiaksi alkaa ahdistaa, niin minun pitää höllätä opiskelutahtia ja nauttia noista kaikista muista asioista ilman syyllisyyden tuskia. Niin minä teen.

Kiitos, kun sain kirjoittaa ajatukset ylös ja kiitos, kun luit ne. Jos sinulla on minulle muita neuvoja, niin laitapa tulemaan.

Mutta hei, nyt on lauantai ja nautin koti-illasta lasteni kanssa. Viiniä, vaahtokylpyä, hiljaisuutta (kun istuttaa lapset telkkarin ääreen popcorn -kulhot kädessä ja laittaa kylppärin oven lukkoon), Me Naiset -lehti ja unohdan nämä muut ajatukset...tarvitseeko lisätä enää mitään?

Ajatuksen voimalla kaikki muu unohtuu ja ihminen rentoutuu. Rentouttavaa lauantaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti