Sivut

maanantai 16. joulukuuta 2013

Keitoksia

Tänään minulla oli hieman erilainen Kiinan tunti. Tunnin alkajaisiksi teimme opettajani Lisan kanssa muutaman kiinalaisen terveysjuoman. 

Ensimmäiseksi tehtiin teetä, johon lisättiin muutama Dragon Eye eli lohikäärmeensilmä hedelmää. Kovat kuoret murskattiin kädessä ja sisällä oleva hedelmä laitettiin teen sekaan. Hedelmä turpoaa vedessä ja sen voi lopuksi syödä.  Mutta ei hedelmän sisällä olevaa kiveä. Itse en huomannut mitään extramakua teessä. 





Toinen juoma oli jo parempi ja tätä käytetään kuulemma yskään. Ensiksi kuoritaan 6 kpl Ginkoja (en tiedä onko näitä Suomessa?) 



Mikäli Ginko on sisältä vihreä, se on hyvä. 


Ja jos sisällä on siemen, sen voi ottaa pois. 


Tämän jälkeen kuoritut Ginkot huuhdellaan hyvin ja laitetaan veteen ja lisätään 3 kpl Rock sugar -palaa. Mikähän tämä olisi suomeksi? 





Kiehumisen jälkeen annetaan hiljalleen kiehua vielä n. 15 minuuttia.


Valmis juoma kaadetaan kulhoon tai mukiin. Lisäksi voi laittaa hunajaa, mutta minusta tämä oli jo tarpeeksi makeata näinkin. 



Juoma oli todella hyvää ja tuoksui aivan riisipuurolle. Ginkot voi myös syödä lopuksi. 


Kolmas keitos oli päärynäherkku. Päärynä pestään ja päärynästä poistetaan "kansi"...



...ja sitten siemenkota.



Päärynän sisälle laitetaa Rock sugaria. Muutama riittää, tai laitetaan enemmän jos haluaa makeampaa.


Ja päärynän kansi takaisin päälle hammastikuilla.
 

Ja laitetaan kulhossa kattilaan, kansi päälle. Päärynä valmistuu höyrystymällä puolessa tunnissa.


Ja sitten syödään. Oli oikein hyvää, joskin melko makeaa minun makuun. 


Kun nyt olin maistellut Lisan tekemiä kiinan herkkuja, ajattelin tarjota Lisalle glögiä - alkoholitonta tietenkin. 


Näin alkoi sitten Kiinan tunti tänään - herkullisissa merkeissä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti