Sivut

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Hiton Ikea

Kahden viikon sisällä käytiin kolme kertaa Ikeassa! Ennätys sinänsä, kun yleensä Suomessa kävin kyseisessä liikkeessä sen max. kolme kertaa vuodessa.

Ensimmäinen käyntimme oli heti toisena päivänä Shanghaissa, kun ostettiin kotiin peittoja, tyynyjä, lakanoita, pyyhkeitä, muutamia välttämättömiä astioita ja jotain sälää, mitä aina Ikeasta tarttuu mukaan ja jota et välttämättä edes tarvitse. Ostoslistalla oli nyt kuitenkin kaikki sellainen tavara, jota tarvitaan ennen muuttokuorman tuloa. Niinpä jokainen osasto koluttiin tarkasti - Abban musiikin soidessa taustalla. Jollain tapaa tuli kotoinen olo ja itse asiassa oli ihan kiva kierrellä osastoilla ihan ajan kanssa. Niin ja jopa Vesakin jaksoi hyvin kiertää mukana ;)

Toinen käyntimme oli niin ikään ensimmäisellä viikolla. Tällä kertaa oli jo selkeämpää ajatusta siitä mitä haetaan. Kylpyhuoneeseen hyllyjä, Onnin huoneeseen lipasto, patja meidän sänkyyn pitäisi tilata, lisävaatekaappi tarvitaan vaatehuoneeseen ja taas jotain välttämätöntä sälää kotiin. Ensi innostus Ikeasta oli jo vähän laantunut. Lapset tunniksi lapsiparkkiin ja siispä ostoksille nopeasti - tunti aikaa ja Abban musiikki soi taas taustalla. Kaupassa selvisi, että patjoja tulee vasta seuraavalla viikolla ja sitä ei voi siis vielä tilata. Okei, meidät on siis pakotettu tulemaan Ikeaan myös ensi viikolla. No, ostettiin sitten vain ne kylpyhuoneen hyllyt ja sälät. Ja selvittiin tunnissa. Vesasta oli tällä kertaa havaittavissa jo lievää ahdistusta kaupassa kiertelyyn. Ehkä ahdistusta lisäsi se, että hän joutui sunnuntaina kasaamaan ne Ikeasta ostetut kylpyhuoneen hyllyt. 

Kolmas käyntimme Ikeassa oli viime perjantaina. Tällä kertaa suunnitelma oli entistäkin selkeämpi ja kiertelyt jätettiin väliin. Lapsilta oli myös tullut toive lihapullista, joten niitä piti muistaa ostaa myös. Rivakasti oikaistiin aina mistä vain pystyi, että päästiin nopeasti rastilta toiselle. Ensimmäinen rasti Onnin lipasto, sitten patja, ja vaatehuoneeseen kaappi. Henkilökunta oli todella avuliasta ja puhuivat ihan hyvää englantiakin. Patjaa tilatessa totesin Vesalle: "taas soi Abba". Siis oikeasti, sama levy pyörii koko ajan! No ostokset tehtiin ja kaikki tavarat laitettiin nyt kuljetuspalveluun ja tilattiin myös kasauspalvelu. Niin ja lapsetkin saivat lihapullansa. 

Tavaroiden toimitus piti olla sunnuntaina klo 11-20 välillä (kivan pitkä liukuma-aika). No, toimitus tuli lauantaina klo 19. Ei siinä mitään, onneksi oltiin kotona ja eipähän tarvinnut nyt sunnuntaina lähetystä odottaa. Takaisin siihen tavaran toimitukseen eli kaksi hintelää miestä toivat tavarat ja kommelluksilta ei vältytty. Ensiksikin sellainen 165 senttinen ja n. 60 kiloinen mies kantoi yksin 230cm pitkän kaapin yläkertaan kapeasta portaikosta. 


Katselin touhua kauhistuneena ylhäältä. Voimathan siinä sitten loppui seurauksella, että kaappi kirjaimellisesti rämähti lattialle ja rikki meni. Jep, hyvä homma!


Vesa soitti Ikeaan ja uusi luvattiin tuoda maanantaina kasauksen yhteydessä. No sitten oli vielä se patja. Iso ja painava King size patja, joka kyllä alun pään pyörittelyn jälkeen saatiin kuin saatiinkin yläkertaan. Hallelujah!

Tänään maanantaina oli tavaroiden kasaus. Taas ilmoitettiin liukuva aika 11-20 välillä, mutta lupasivat sentään soittaa tunti ennen tuloa, että ei tarvinnut kotona päivystää. Kaksi miestä tuli ja rikkinäinen kaappi vaihdettiin ehjään ilman sen suurempaa draamaa. Miehet kasasivat vaatekaapin raamit ja lähtivät. Okei, en ymmärrä miksi näin toimittiin. Toinen kasaaja tuli sitten yksin tuntia myöhemmin ja hoiti loput kasaukset 45 minuutissa! Meillä tai siis Vesalla olisi varmaan mennyt se pari tuntia.

Ikea toimi täällä siis hienosti, ainakin tällä kertaa. 

Vesa totesi perjantaisen Ikeassa käynnin päätteeksi HITON IKEA! Ja kysyi oliko joskus sellainen mainoskin Suomessa. En muista tuollaista mainosta olleen, taitaa olla kuluttajien ja lähinnä miesten, jotka niitä naisten ostamia Ikean huonekaluja joutuvat kasaamaan, keksimä sanonta. Mutta korjatkaa, jos olen mainoksen suhteen väärässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti