Sivut

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Hauskanpitoa mökillä

Maanantaina palasimme kaupungissa vietettyjen päivien jälkeen takaisin mökille. Emme ikinä ole olleet mökillä niin paljon kuin tänä kesänä. Tiedostimme myös sen, että tämä on tämän kesän viimeinen mökkireissu (paitsi, että me Vesan kanssa tulemme vielä mökille ensi perjantaina, ilman lapsia - shhh, lapset eivät tiedä sitä...)

Maanantaina paluu mökkimaisemiin oli kuitenkin kivaa ja rentouttavaa! Meidät vastaanotti ihana ja lämmin ilma ja minä nautin!



Tiistaina sää olikin sitten ihan erilainen, aamulla satoi vähän vettä ja sää oli pilvinen. Odottelimme ystäviämme Jukkaa ja Annea kylään, jotka tulisivat purjeveneellään Hangosta. Teimme Vesan kanssa valmisteluita iltaa varten siivoamalla mökin, lämmittämällä saunan ja laittamalla ruoat valmiiksi. Minä valmistin jälkiruoaksi mansikkakakkua. Kakusta ei tullut kaunis, mutta sitäkin herkullisempi.



Ja eikun vieraita odottamaan...


Ilta kohden sää kirkastui ja ilta sujui loistavasti saunoen, jutellen ja hyvästä ruoasta nauttien. Vesa teki Entrecote -pihvejä (ja minulle kanaa, koska en tykkää tuosta pihvistä). 

Keskiviikkona sää oli jälleen pilvinen ja sateinen. Aamiaisen (myöhäisen sellaisen, sillä söimme vasta klo 11) jälkeen odottelimme hetken sateen loppumista. 

Anne ja Emma piirsivät terassilla. 

Ja sateen loputtua lähdimme Sandnäsuddin kauppaan ja poikkesimme myös terassille. Ilma näytti kirkastuvan.





Terassilla oli sateen jäljiltä tyhjää, mutta oltiinhan siellä me ja pari muuta...





Sandnäsuddin terassilla saimme ajatuksen lähteä lounaalle Barösundin terassille...


Terassilta lähtiessämme sääkin oli täysin kirkastunut. Pörräsimme Barösundissa hetken.

 Anne kuvaa







Ja päätimme jatkaa matkaa vielä Jussaröhön. Matkalla ohitimme Teemu Selänteen veneen. Komea on paatti...



Jussarössä vielä yhdet...


Ja terassikierros merellä oli tehty. Oli muuten ensimmäinen laatuaan meille, mutta todella kivaa oli ja kuten huomaatte, sää oli illalla aivan mahtava. Jussaröstä palasimme mökin omalle terassille. Lämmitimme saunan ja Vesa teki meille kanaa ja spagettia tomaatti-mozzarellasalaatin kera. Kävimme myös tutustumassa Jukan ja Annen veneeseen. Onnihan haluaisi meille heti sellaisen, koska siellä on hytti...




Oli PAKKO tarttua ruoriin...



Mökillä ilta sujui jälleen hauskoissa merkeissä. Halusimme Annen kanssa ikuistaa meidät mökin kuistilla, mutta kuvan ottaminen oli välillä vähän työlästä... 

Kuulemma liikaa valoa...

...sama siis toistepäin...


Jukka kuvasi myös Vesan jalkoja, Vesan tehtävä oli siirtää ja pitää kuistiharjoja pois kuvien tieltä...


Lopussa nauratti jo niin paljon, että kuvaaminen oli paras lopettaa tähän...

Torstaina vieraat jatkoivat matkaa kohti Helsinkiä ja me jatkoimme muita touhuja. Kävimme Tammisaaressa ruokakaupassa ja minä aloittelin kesän toisen maalausprojektin - mökin kulmakaappi sai uuden värin. Ensin hioin vanhan lakkapinnan pois.




Ja sitten maalataan.



Valmis, eikö olekin hieno!



Minun maalatessa kaappia Onni ja Emma intoutuivat keräämään pihalta mustikoita ja metsämansikoita.

Huom! Emmalla mukana tuikitärkeät uninalle ja käsilaukku





Marjoja näytti tulevan niin paljon, että pyysin lapsia keräämään mustikoita myös mustikkapiiraaseen, jonka tekisin perjantaina kylään tuleville vieraillemme.


Perjantaina odottelimme tosiaan kylään toista ystäväpariskuntaa, jotka poikkesivat meille lounaalle mökiltään Inkoosta. Lounaaksi Vesa savusti lohta ja jälkiruoaksi minä tein mustikkapiirakkaa. Nam, oli todella herkullista!




Lasten keräämiä mustikoita riitti myös iltarahkaani.


Lauantaina meillä oli aikainen herätys (klo 9!), sillä lapset halusivat lähteä Sandnäsuddin kesätorille syömään vohveleita. Sinne siis mentiin lasten pyynnöstä. "Tori", jos sitä voi edes sillä nimellä kutsua on tosi pieni, mutta ihan kiva kesälauantain tapahtuma.











Aah, ja ne vohvelit.



Mikä ihana ilma!

Illalla olisi ollut myös karaokea!

Mökille päästyämme tein meille lounaaksi perus kotiruokaa eli makaronilaatikkoa, grilliruoat alkavat jo vähän tökkiä. Lasten herkkuruoka maistui kaikille tosi hyvin.



Lounaan jälkeen lähdin lasten kanssa mökin rantaan, jossa minä luin lehtiä lasten leikkiessä vedessä ja kallioilla.






Illansuussa mökkinaapurimme poikkesi meille lainaamaan vehnäjauhoja, oli kuulemma talon emännältä päässyt jauhot loppumaan kesken pullan leipomisen. Myöhemmin illalla naapuri muisti meitä vielä lämpimällä yllätyksellä, kun jauhot "palautettiin" tuotetussa muodossa. Oli herkullisia pullia ja naapureille pisteet tästä todella huomaavaisesta eleestä!


Lasten kesä mökillämme on nyt tullut päätökseensä. Lapset nauttivat luonnossa kävelystä, uimisesta, saunomisesta, veneilystä, marjojen poimimisesta, kalastamisesta, grillaamisesta, riippukeinusta sekä tietenkin majan rakentamisesta. Maja (tai slummikylä, joksi me Vesan kanssa sitä kutsuimme) ja sen ympärille tehdyt leikit jäivät odottamaan ensi kesää, kun taas tulemme mökille.







Ai niin ja olihan Vesallakin oma työmaansa...tämäkin projekti jatkuu ensi kesänä, kun pihalta kaatuu lisää puita.


Sellaista hauskanpitoa viime viikolla oli mökillä. Nyt olemme taas kaupungissa ja tuttujen hommien parissa - pyykkien pesua ja nurmikonleikkuuta. Mutta parasta on, kun täällä pääsee lenkille!


Ps. Kolmen viikon päästä palaamme kotiin Kiinaan. Uskomatonta kyllä, mutta minulla on jo vähän ikävä kotiin. Mutta ennen paluuta arkeen nautitaan vielä täysillä kolme viikkoa Suomen suvesta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti