Sivut

perjantai 6. helmikuuta 2015

Vaarallisia kuljetuksia



Täällä Shanghaissa sitä törmää jos jonkinlaisiin kuljetuksiin niin autoilla, mopoilla, pyörillä kuin kärryilläkin. En usko, että minkäänlaisia säännöksiä on olemassa kuljetuksille. Kunhan tavarat vain pysyvät kyydissä ja välillä eivät edes pysy... Puolentoista vuoden aikana olen nähnyt mitä hurjempia kuljetuksia ja kuvannut niitä aina sitä mukaa, kun on vastaan tullut. Mutta valitettavasti aina kamera ei ole ollut saatavilla tai liikkuvasta autosta otettu kuva ei vain ole onnistunut.

Oman lukunsa ovat sitten ihmiskuljetukset. Ja nyt tarkoitan täällä mopoilla ajavia ihmisiä. On hyvin yleistä, että koko perhe matkustaa mopolla tai äiti kuskaa useampaa lasta yhtä aikaan mopolla tai että pieni vauva kulkee mopossa takanaistujan sylissä. Mopolla ajaessa myös syödään, puhutaan kännykkään, kirjoitetaan kännykällä viestejä ja saatetaanpa hyvin vaikka puhelimesta videotakin samalla katsoa (siis kuski katsoo videota). Olen myös nähnyt kuinka lapsi vaihtaa paikka vauhdissa moposta toiseen. Se oli juuri niin hurjan näköistä, kuin miltä kuulostaakin. Ja ne kypärät? Niin mitkä kypärät, vain harvat käyttävät kypäröitä.

Tässä on nyt muutamia otoksia matkojeni varrelta...ja näitä näkyy Shanghain katukuvassa päivittäin.
Kun muutto on ohi, tilataan pahvienkerääjä paikalle.
Jossain vaiheesa  kierrätysketjua pahvit päätyvät siistiin nippuun jatkokäsittelyyn vietäväksi.
Styroksit on laitettu siististi valtaviin pusseihin. Näin ne on helpompi kuljettaa mopolla eivätkä styroksinpalat lentele ympäriinsä tuulen mukana.




Rakennustarvikkeita.
Kun pyörässä on tilaa vain yhdelle, voi kaveri matkustaa vaikka tavarakasan päällä...Turvallista...
Muovipulloja matkalla kierrätykseen.






Lähettimopo.
Muutto onnistuu myös pyörillä ja mopoilla. Pakettiautot on aivan yliarvostettuja tähän hommaan...
Kiva patja pyörän katolla...


Ruokatoimitus, kyydissä kanoja.
Näin matkustaa puu.

Lasikuljetusta.



Kuten kuvista ehkä huomaatte ja minkä minäkin olen huomannut, kiinalaiset ovat kovia kierrättämään tavaroita. Sanoisinpa, että täällä jos missä kierrätys toimii. Kaikki roskat lajitellaan. Meillä roskat kerätään joka päivä ja roskienkerääjä vielä käy roskat läpi, eli kirjaimellisesti repii roskapussit auki ja ottaa talteen kaiken kierrätettävän materiaalin. Roskienkerääjällä oli tapana levittää roskat täällä asuinalueemme pihalla ja lajitella ne nurmikolla ihmisten pihojen tuntumassa. No, sanomistahan siitä asukkailta tuli ja kieltämättä eihän se kivalta näyttänyt, kun naapurin roskapussi oli levällään nurmikolla ja roskienkerääjä tonki pussin sisältöä. Niinpä nyt meidän roskat sitten "lajitellaan" jossain muualla.

Meidän roska-auto.
Kuten sanotaan, maassa maan tavalla, olen minäkin omaksunut jo kiinalaisen tavan kuskata tavaroita. Muistatteko minun kuljetusviritelmän viime syksyltä? Tavaraa oli paljon mopolla tuotavaksi, mutta selvisin urakasta. Ja mikä hauskinta, huomasin että kukaan ei edes kiinnittänyt minuun ja tavaramäärään huomiota. Miksi olisikaan, näitähän näkee koko ajan. Minulle tämä oli kyllä aika extreme-urakka.


Homma hoituu suurenkin tavaramäärän kanssa, kunhan tavarat vain osaa asetella oikein. Ja siitä kai näissä kiinalaisissa kuljetusviritelmissäkin on kyse, tavaroiden oikein asettelusta.


Turvallista matkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti