Sivut

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Lempeä lammas!



Kiinalaisen kalenterin mukaisesti tänään juhlitaan alkavaa lampaan vuotta. Niin vai onko se vuohen vai pässin vuosi? Kiinaksi Yáng on lammas, mutta jo kautta aikojen lammas on kuvattu enemmänkin vuohena tai pässinä. Kaikki vaihtoehdot ovat oikeita ja onkin oikeastaan jokaisen itsensä päätettävissä käyttääkö sanaa lammas, vuohi vai pässi. Lampaan vuonna syntyneitä pidetään lempeinä, kohteliaina, älykkäinä ja lämminsydämisinä. Heillä on silmää taiteelle ja kauneudelle ja he nauttivat rauhallisesta elämästä. Päivittäisessä elämässä he ovat tarkkoja rahoistaan ja huolehtivat mielellään muista ihmisitä. 





Lampaan vahvuudet
Kiltti, pehmeäsydäminen, ajattelevainen, viehättävä, ahkera, sinnikäs, säästäväinen.

Lampaan heikkoudet
Päättämätön, arka, turhamainen, pessimisti, oikukas, heikkotahtoinen. 





Onnen numerot: 3, 4, 9 (Epäonnen numerot: 6, 7, 8) 
Onnen värit: Vihreä, lila, punainen (Epäonnen värit: Kulta, ruskea, musta)
Lampaan vuosi on ollut vuonna 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015.


Millainen vuosi meillä on sitten edessä? Kiinalainen horoskooppi on hyvin moniselitteinen, mutta näin lyhkäisyydessään poimin netistä eri sivustoilta tiivistelmän tulevasta vuodesta. 2015 tulee olemaan monille käänteentekevä vuosi. Jos sinulla on ollut onnea viimeiset kaksi vuotta sinun tulee varautua tänä vuonna ylläpitämään saavutuksesi. Jos sinulla taas on ollut epäonnea viimeiset pari vuotta on vuosi 2015 sinulle mahdollisuuksien vuosi. Töiden kannalta odotettavissa ei ehkä ole ylennyksiä tai palkankorotuksia. Riskienotto ei kannata tänä vuonna, joten ole harkitsevainen isojen päätösten edessä. Ihmissuhteiden osalta kannattaa olla kärsivällinen perhettä, ystäviä ja kollegoita kohtaan, näin vältytään turhilta konflikteilta. Ensi vuonna onkin sitten vuorossa apinan vuosi...


Shanghai on hiljentynyt uuden vuoden viettoon ja suurin osa täällä asuvista ulkomaalaisista on lähtenyt lomille. Kiinalaiset ovat niinikään lähteneet sukulaisten luokse, on vuosittaisen vierailun aika. Kiinalainen uusi vuosi on kiinalaisten suurin ja tärkein juhla ja se on näkynyt katukuvassa ja kaupoissa jo monta viikkoa.











Hienoja ovat koristeet.

*

Sain muuten eilen suoritettua johtamisen opinnot ja huh, kylläpä otti koville. Tehtävänä oli 3500 sanainen (13 sivuinen) essee, tentti ja vielä toinen tenttiessee. Pari viime yötä meni aika vähillä unilla opiskeluja viimeistellessä, mutta nyt on sekin kurssi suoritettu. Hurraa! 

Saimme myös vihdoin Vesan kotiin työmatkalta, joten nyt on taas aikaa perheen yhdessäoloon. Ja mikäpä sen parempaa kuin valmistautua niinikään poistumaan Shanghaista kohti lämpimämpiä ja puhtaampia ilmoja...

Onnin ja Emman koulussa tekemät lampaat!

 
Lempeää lampaan vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti