Sivut

maanantai 15. joulukuuta 2014

Koulupöytä

United Nations-päivän yhteydessä lasten koululla alkoi uusi MaiTianin avustusprojekti - pöydänvaihto.

En ole niinkään vanhojen tavaroiden perään, mutta tämä idea kuulosti todella kivalta ja saisinhan kotiimme oikeasti aidon kiinalaisen huonekalun. Ideana on, että ostan vanhan kiinalaisen koulupöydän 800Rmb:llä ja sillä summalla ostetaan johonkin kouluun 5-6 uutta koulupöytää. Aivan mahtava idea!

United Nations-päivänä esille oli tuotu tämä pöytä ja siis tilatut pöydät olisivat enempi vähempi tämän näköisiä. Tilasin pöydän heti tämän nähtyäni.

Muistutuksen sana siitä mikä on MaiTian, sillä olen siitä jo aikaisemminkin täällä maininnut. MaiTianin projekti alkoi vuonna 2005 halusta auttaa vuoristoseutujen lapsia koulunkäynnissä. Tarkoituksena on auttaa vuoristoseuduilla asuvien lasten koulunkäyntiä mm. luomalla parempia opiskeluympäristöjä (kuten nyt esim. nämä uudet koulupöydät), rakentamalla ja kunnostamalla kouluja, auttamalla perheitä koulumaksuissa, tekemällä kouluihin kirjastoja, ostamalla uusia kirjoja ja koulutarvikkeita, avustamalla sijaisopettajien palkkojen maksuissa sekä auttamalla sairaita lapsia. Tällä hetkellä MaiTian on auttanut rakentamaan 14 koulua ja 350 kirjastoa Sichuanin, Hunanin, Anhuin ja Jiangxin maakuntiin. 


Lasten koululla varainkeruuta MaiTianille on todella paljon. Esimerkiksi bingoiltojen, taidehuutokauppojen, Halloweenin, Winter Festivaalin ym. tapahtumien myyntituotot menevät kaikki MaiTianille. MaiTian on koko koulun yhteinen avustuskohde, johon osallistuminen on tietenkin vapaaehtoista. Kaksi kertaa vuodessa koulussa kerätään myös vaatteita ja leluja vuoristoseutujen lapsille.

Pari viikkoa sitten saapui minun tilaamani koulupöytä ja tässe se nyt on! Pöytä on kerrassaan hieno ja mahtava muisto Kiinasta. Emma on ollut erityisesti kiinnostunut siitä, että tämä on vanha koulupöytä, kun taas autokuskimme ja aiyimme ihmettelevät miksi haluamme itsellemme vanhan pöydän tai kun olen ostanut vanhoja pikkujakkaroita. Olen huomannut, että kiinalaiset eivät itse arvosta vanhaa tavaraa ja ihmettelevät kovasti, kun me länsimaalaiset hamstraamme tällaisia itsellemme. Selitin niin autokuskillemme kuin ayillekin mikä on esim. tämän pöydän tarina. Kuskini tiesi heti kertoa, että: "Yes, Jiangxi people, no money". Eli hän ainakin oletettavasti ymmärsi tämän hankinnan.3 kommenttia:

 1. Ihana pöytä!!! Kelpais mullekin!
  terkuin, Hanna Hongkongista

  VastaaPoista
 2. Voi kunpa saisi tuollaisen pöydän! Meidän tyttö on Jiangxista.

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Olen jo kovin kiintynyt pöytään ja voisinpa vaikka toisenkin ostaa jos mahdollisuus toisen ostoon tulisi. Ensin ajattelin, että vien pöydän vaikka joskus aikanaan mökille, mutta enpä taida raaskia sinne viedä.

  VastaaPoista