Sivut

torstai 14. elokuuta 2014

Back in China

Kotona Shanghaissa taas ollaan. Kotimatka sujui hyvin ja kaikki matkatavaratkin saatiin rahdattua kotiin. Helsingistä matkaan lähti iloiset kotiinpalaajat.


Lennolla lapset nukkuivat vain muutaman tunnin, joten maanantaina kotiin päästyämme olimme väsyneitä tai niin ainakin voisi luulla... Lapset juoksivat innosta kiljuen omiin huoneisiinsa ja omien lelujensa luokse. Hetkessä lelut oli jo levitetty tuttuun tapaan.



Ja minulla oli edessä laukkujen purku...


Mutta ennen sitä teki mieli ottaa pienet päiväunet. Lapset olivat kuitenkin eri mieltä. Clubitalomme ulkouima-allas avattiin vasta muutama viikko siten, joten lapset halusivat heti uimaan. No ehtiihän sitä nukkua ja purkaa laukut myöhemminkin, lähdimme uimaan. Lapset löysivät sieltä heti tutut kaverit ja niinpä altaalla vierähti muutama tunti.




Kotona oli kaikki hyvin. Kaikki kodinhoitajallemme jätetyt työt oli hoidettu. Ainoat, jotka olivat kärsineet poissaolostani olivat kukkani, niin sisällä kuin ulkonakin. 



Ja näyttää siltä, että myös taloyhtiön puutarhureilla on ollut pitkä kesäloma, ainakin ruohon pituudesta päätellen.



Hyvin nukutun yön jälkeen tiistaina kävimme ruokakaupassa. Kyllähän se suomalaisten kauppojen jälkeen tuntui taas oudolta mennä kiinalaiseen ruokakauppaan. Mutta hyvin kaikki tarvittava löytyi, vaikka Carrefourissa onkin tapana vaihdella tavaroiden paikkaa säännöllisin väliajoin.



Ruokakaupan jälkeen kävimme vielä ostamassa Emmalle uuden pyörän, kuten oli luvattu jo Suomessa. Neiti valitsi tällaisen ja sillä kelpaakin nyt hyvin pyöräillä.



Keskiviikkona aloitimme kouluun valmistautumisen käymällä koululla katsomassa lasten tulevat luokat. Iloksi molempien luokille osui tuttuja kavereita ja mukana oli myös aivan uusiakin lapsia. Lasten koulussa on tapana nimittäin sekoittaa luokat joka vuosi. Tämä on mielestäni hyvä systeemi. Onnin aloittaa 2. luokan ja hänen luokallaan on 10 oppilasta. Emma aloittaa 1. luokan ja hänen luokalla on 8 oppilasta. Aivan mahtavat luokkakoot, en voi valittaa. 


Koulun jälkeen kävimme lounaalla ja hiustenleikkuussa. Emma nautti hiustenpesusta. 






Kotiinpäästyämme oli taas lapsilla kiire uimaan. Sopi minulle. Jos hyviä ilmoja riittää, niin tulemme varmasti viettämään täällä paljon aikaa ja minä päivisin yksin lasten ollessa koulussa. Mitäs me "kotiäidit" muuta teemme kuin aurinkoisella ilmalla istumme uima-altaalla...



Tänään alkoi sitten lasten koulu. Aamulla herätys oli tuttuun tapaan kello 6.20 ja hyvin lapset jaksoivat herätä. Toivotaan, että kouluinnostus jatkuu koko syksyn. Emma ainakin jo innoissaan odottaa kotiläksyjä.


Lasten mentyä kouluun minä lähdin lounaalle ystäväni kanssa, vielä kun hän täällä on. Kävimme läpi kaikki asiat, mitä meille kesän aikana tapahtui. Siinä höpötellessä kului huomaamatta yksi...jos toinenkin viinipullo...



Niin, paluu arkeen on alkanut, kunhan vielä aikaerosta päästään kunnolla eroon...nimimerkillä muutaman yön valvoneena...Ajatukset vielä välillä tosin lentelee Suomeen ja kesän tapahtumiin, mutta eiköhän se kesä ja Suomi ole kohta jo kaukainen muisto vain. Siitä pitää huolen tämä täysin erilainen maa ja kulttuuri täällä maapallon toisella puolella. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti