Sivut

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Suomen loma

Hei vaan ja terveisiä Suomesta. Palasimme eilen Emman kanssa kotiin Shanghaihin. Loma oli mahtava ja kaksi viikkoa tuntui todella pitkältä ajalta. Sillä välin täällä Shanghaissa oli jo alkanut kevät - tänäänkin oli +25 astetta!

Suomeen lähdimme Emman kanssa suurella riemulla ja jännityksellä. 


Lento sujui hyvin elokuvia katsellessa, lehtiä lukien ja välillä nukkuessa. Suomessa meitä odottikin sitten harmaa päivä ja yöllä oli juuri satanut räntää. Emma intoutui "lumen" määrästä. Nauraen totesin, että eihän tuota lunta ole nyt juuri yhtään. 

Kentällä odottelimme matkalaukkuja melko pitkään ja Emma kävi jo kärsimättömäksi, koska ukki oli meitä vastassa ja ukin luokse oli kiire!



Ukki vei minut Vantaan kotiimme ja jatkoi matkaa Emman kanssa. Mutta sitä ennen Emma ehti kurkata kuitenkin vanhaan huoneeseensa, joka ammotti tyhjyyttään. 


Suomessa Emma oli ensimmäisen viikon minun vanhempien luona Somerolla ja toisen viikon Vesan vanhempien luona Vantaalla. Emma nautti suunnattomasti isovanhempien seurasta ja taisi pompotella kaikkia miten lystäsi...no olkoon se niitä lapsenlapsen etuuksia, kun harvoin nähdään :) 

Loman aikana käväisimme Emman kanssa neuvolassa, jossa oli Emman 6-vuotis tarkastus. 


Kävimme kummitädin luona lounaalla.


Näimme kummipoikani Lennin.


Sekä kävimme Emman ja Onnin vanhassa päiväkodissa. Oli kiva nähdä entisiä hoitotätejä ja Emma ujosteli kaikkia. Kesällä teemme uuden vierailun ja silloin Onnikin on mukana.



Jälleennäkemisen riemu oli valtaisa parhaan ystävän kanssa. 


Halien jälkeen mentiin vielä yhdessä keinumaan ja leikkimään.


Isomummiakin ehdimme tervehtimään.


Ja järjestihän Emma myös yllätyksen! Hän halusi välttämättä itselleen korvakorut eli reiät korviin. Varmistin asian moneen kertaan, että tämä on juuri sitä mitä hän haluaa ja kyllä, näin oli. Niinpä korvakorut käytiin laitattamassa. Rohkea tyttö!!





Emman lomaillessa isovanhemmilla, minä vietin aikaa Vantaan kodissamme ja tapasin ystäviäni minkä kerkesin. Kotiin tulo oli jännittävää. Vastassa oli lähes tyhjä talo, mutta olihan minulla sentään ruokapöytä, sohva, sänky ja telkkari. Mitä muuta sitä olisi tarvittukaan. 


Kotona laitoin heti jääkaapin päälle, lakanat pois huonekalujen päältä, lakanat sänkyyn ja tietenkin sauna päälle. Sen jälkeen lähdin lähikauppaan ja voi kuinka ihanaa tämä olikaan.


Siwa, josta ennen ostin vain välttämättömimmät tavarat tuntuikin nyt aivan ihanalta kaupalta ja hitaasti kävin joka hyllyn läpi. Enpä muista, koska ruokakaupassa käynti olisi ollut yhtä jännittävää ja nautinnollista. Tämänkin ymmärtää vain ulkomailla asuva suomalainen.

Ostosten jälkeen suuntasin kotiin ja saunaan. Ihanaa!!!



Illalla katselin vielä telkkaria herkkujen kera.


Nukuin makoisat unet omassa sängyssä, välillä yöllä heräten aikaeron takia. Aamulla olikin aika herkutella rahkalla, joka on suurinta herkkuani Suomessa.


Helsingissä oli ihana kierrellä katuja ja kauppoja, käydä kivoissa ravintoloissa ja tavata ystäviä. Tein valtavasti kaikkea ja pystyn sisällyttämään tähän vain osan tekemisistäni. Muuten blogista tulisi liian pitkä...

































Kiinalaistuneet tytöt...molemmilla kännykät kädessä...



Yksi odotettu käynti oli manikyristini Heidin luona. Hänen luonaan vierähti monta tuntia ja mukaan tarttui taas monta käsienhoitotuotetta. Sain jälleen kauniit kynnet, joista voin vain täällä Kiinassa haaveilla. Heidi - olet vaan niin paras!!




Käväisin myös edellisessä työpaikassani ja vierailu jännitti suunnattomasti. Mutta jännitys katosi heti, kun astuin sisälle toimistoon. 




Monien tuttujen näkeminen sai minut hyvin iloiseksi. Suunniteltu kahden tunnin vierailu venähti viiteen tuntiin!!! Ja valitettavasti, en ehtinyt edes kaikkia tavata. Mutta kesäkuussa sitten uudestaan. Kiitos kaikille tapaamilleni työkavereille ja anteeksi, kun en ehtinyt kaikkia tavata. Oli ihana kuulla, kuinka paljon seuraatte tätä blogia. Jaksamista töissä näin kiireaikana!

Lomalla tuli käytyä myös Tallinnassa. Tallinnan matkailusta saisi tehtyä oman blogin, mutta yritän nyt tiivistää sen tähän "muutamien" kuvien avulla. 






Kyllä kylttien kanssa osataan hassutella muuallakin kuin Kiinassa...








Naistenpäiväjuhlintaa...














Lomalla käväisin myös lääkärissä ja minulle tehtiin operaatio, joka oli nyt aivan pakko tehdä. Suonikohjujen vaahtoruiskutus! Kyllä, minulla on ollut tämä vaiva jo lähemmäs 15 vuotta ja nyt päätin korjauttaa muhkuraiset suonet jalastani. Operoitava alue oli pieni ja helppohoitoinen. Toimenpide tehtiin Mehiläisessä ja oli ohi 15 minuutissa.


Nyt joudun pitämään tukisukkaa kaksi viikkoa ja jalan pitäisi olla kunnossa kesään mennessä. Hamekelejä odotellessa...


Sää Suomessa oli lomani aikana kaunis ja keväisen lämmin ja intouduin tekemään pihatöitä omalla pihallani, ne kun oli syksyllä jäänyt tekemättä...olen ikävöinyt pihaamme todella paljon.




Töiden jälkeen istuin pihalla ja nautin, ihana olo - ihana hetki! 




Oma piha <3






Sininen taivas - raikas ilma <3



Mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan...muutama päivä ennen lähtöäni tuli takatalvi!!! Eli pääsin myös lumitöihin.


Viimeisinä päivinä keskityin myös pakkaamiseen. Tein paljon ostoksia ja ne piti saada mahdutettua mukaan. 


Ruumaan meni 3 laukkua ja koneeseen menimme 6 laukun kanssa!! Kiitos Finnair ja kivat lentoemot ymmärryksestä! 


Lentokoneeseen MARS!



Vielä viimeinen vilkaisu Suomeen. 



Jätämme nyt takatalven teille Suomeen ja nautin lämpimästä ja keväisestä Shanghaista. Lähetän Suomeen paljon lämpimiä auringonsäteitä, kyllä se kevät sinnekin tulee! 

Matkani oli aivan mahtava ja tuli niin tarpeeseen. Sain viettää laatuaikaa itseni ja ystävien kanssa ilman kiirettä ja aikatauluja. En ollut viettänyt yhtään päivää yksin sitten muuttomme ja huomasin, kuinka olinkaan sitä kaivannut ja kuinka sitä tarvitsin. Matkani aikana huomasin myös tärkeitä asioita itsestäni. En pode enää koti-ikävää Suomeen. Jo muutaman päivän jälkeen totesin, että mikään Suomessa ei ole muuttunut ja voin hyvin palata kotiin. Kotini on nyt täällä Shanghaissa. Suomen koti on silti hyvin rakas ja nautin siellä olosta. Joku kysyi minulta, mitä kaipaan Suomesta. Vastaus on: ruokaa, luontoa, omaa pihaani sekä ystäviä. Kesällä tulemme jälleen Suomeen ja siihenhän ei ole muuten kuin enää 13 viikkoa! Onni halusi tietää tämän ja niinpä yhdessä laskimme. Onpahan taas jotain mitä odottaa!

Mutta sitä ennen vietetään kevät Kiinassa. Paljon kivoja asioita on tulossa ja raportoin ne luonnollisesti täällä blogissani. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti