Sivut

maanantai 7. lokakuuta 2013

Back to school!

Viime viikko oli täällä Kiinassa "syysloma" viikko. Meillä viikko sujui pääosin kotia laittaessa, nyt kun vihdoinkin saimme tavaramme tänne :) Pienten viilailujen jälkeen tavarat ovat löytäneet jo omat paikkansa.

Mutta ehdittiinhän me lasten kanssa viime viikolla toki muutakin tehdä. 

Maanantaina kävimme Taikang Lu:n ihmisvilinää ihmettelemässä. Lomasta johtuen paikalla oli paljon paikallisia ja turisteja muualta Kiinasta. Sen huomasi siitä, että Emma ja Onni pääsivät taas lukuisten Kiinalaisten valokuva-albumeihin. Kauniista säästä johtuen valitsin meille lounasravintolan, jossa oli kiva terassi. Aika pian huomasin tämän olleen suuri virhe. Ihmisiä pörräsi pöytämme ympärillä ja tulipa eräs rouva ihan Emman viereen kiinni istumaan toisen yrittäessä syödä pitsaa. Onneksi Emmalla leikkasi ja hän kieltäytyi kuvasta kääntämällä kameralle selän. Vaikka ystävällinen haluankin olla, niin kuvien ottamisessakin pitää olla jokin kohtuus.


Jätskibaarissa kävi taas sama juttu, mutta tällä kertaa aloin kuvata lapsia kuvaavia ihmisiä omalla puhelimellani ja samalla kaikki ihmiset hävisivät - kätevää! 


Muuten lapset kyllä tykkäsivät Taikang Lu:n kujista ja liikkeistä. Nähtävää riitti paljon ja jäi varmasti vielä ensi kertaankin. 








Lomaviikolla Onni ja Emma oppivat myös ajamaan pyörillä ilman apupyöriä. Suomessa molemmat vielä apupyöriä käyttivät, mutta muuttomiehet irrottivat pyöristä apupyörät kuljetuksen ajaksi, joten nyt oli oiva tilaisuus lähteä liikkeelle ilman niitä. Molemmat lapset ovat menneet täällä kaksi kuukautta potkulaudoilla ja se saattoi auttaa heitä niin nopeaan hahmottamiseen pyörällä ajon suhteen. Opastusta ei nimittäin tarvittu juuri yhtään. Pari kertaa taisi Vesa pitää pyöristä kiinni ja sitten mentiinkin jo yksin ja kovaa. Hyvä Onni ja Emma!



Viime viikolla täällä nautittiin myös aurinkoisista päivistä. En malttanut pysyä poissa pihalta... Element Freshin vadelma smoothie sekä Suomen tuliaisherkkuja Seiska -lehdellä höystettynä. Siitä on oma hetki tehty!


Viime lauantaina kävimme perheen kanssa ulkona syömässä. Ensiksi käytiin Bundilla The Peninsula -hotellissa drinkeillä ja sitten mentiin syömään ravintola Lost Heaveniin. Aivan taivaallisen hyvää ruokaa!!







Sunnuntaina piipahdimme vielä kaupungilla lounaalla, jossa Onni söi jo suureksi herkuksi muodostuneita Dumplingseja - puikoilla tietenkin! 


Tänään maanantaina olikin paluu arkeen ja kouluun. Vaikka Kiinassa vielä tänään on ollut vapaapäivä, on kansainvälisissä kouluissa jo normaali koulupäivä. 















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti