Sivut

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Jäähyväisiä

Tällä viikolla jätämme jäähyväiset Kiinan kodillemme, joka päivä päivältä muuttuu ankeammaksi tavararoiden vallatessa lattiat ja pöytätasot. On Suomeen menevä tavarakasa, Singaporeen menevä tavarakasa ja roskakasa. Muutossa on aina se hyvä puoli, että pääsee vanhasta roinasta eroon. Kummasti sitä on täällä Kiinassakin hamstrannut yhtä sun toista roinaa, joka joutaa nyt roskiin. Oppisikohan sitä pikkuhiljaa olemaan keräämättä tällaista tavaramäärää. Singaporen muuttoa ajatellen typistämme tavaramäärää entisestään ja Suomeen lähtee paluupostissa paljon tavaraa. 

Muuton lähestyessä jokainen päivä on tuonut mukanaan myös jäähyväisiä. On se sitten Carrefour, lehtikioski tai kauneushoitola. Perjantaina kävin viimeisessä kasvohoidossa täällä ja kuinka ollakaan, nukahdin sinne heti viiden minuutin jälkeen. No minkäs teet, kun taustalla soi rauhoittava musiikki ja joku hieroo rauhallisesti kasvojasi. Hieman kyllä nolotti, kun tajusin nukkuneeni ja varmasti myös hierojakin sen huomasi. Jäähyvästi Subconscious Spa! 

Perjantaina sanoimme myös jäähyväiset kodinhoitajallemme Connylle. Viimeisen päivän kunniaksi tein yhdessä Connyn kanssa korvapuusteja, joista hän tykkää ja joita hän halusi oppia tekemään. Niinpä pyöräytimme pullat ja annoin Connylle vielä ylimääräiset kardemummat, raesokerit ja vehnäjauhot, enhän tarvitse niitä täällä enää.


Ja lopuksi oli aika hyvästellä itse Conny. Kahden vuoden ajan hän piti perheestämme hyvää huolta ja oli Emman "varamummo".




Viime viikonloppuna Onnilla oli jäähyväisviikonloppu parhaan ystävänsä kanssa. Onnin ollessa yökylässä ystävänsä luona, me Emman kanssa vietimme tyttöjen iltaa. Minä päätin vielä kerran mennä täällä vaahtokylpyyn ja viimeisen kerran kunniaksi nautin niin kuohuvasta juomasta kuin Japanista ostetuista tuliaisistakin...ihania makuja ja tuoksuja.


Illalla katsoimme Emman kanssa Risto Räppääjä-elokuvan, joten jaksoin sittenkin ainakin yhden elokuvan viikonloppuna katsoa loppuun asti! Tyttöjen ilta tuli selkeästi tarpeeseen ja meillä oli todella kivaa, ihan vain kahdestaan.



Lauantaina lähdimme lasten kanssa kaupungille, viimeinen kerta sekin. Kävimme Shanghai Urban Planning Centerissä, People's Squarilla. Museo on aika pieni ja kertoo Shanghain kasvusta pienestä kaupungista nykypäivän miljoonakaupungiksi. Ihan ok paikka, mutta ei meistä vaan museossa viihtyjiä saa, vaikka kuinka yrittäisi. Kävimme siis paikan läpi aika vikkelään ja lounaan kautta kotiin, vohveleita paistamaan.


Iso Shanghain kartta on sisääntuloaulan lattialla.



Shanghai on valtava!





Lapsille löytyi myös pelejä.


Niin, museokäynnin jälkeen oli vuorossa vohveleiden paistoa. Olin luvannut lapsille vohvelijuhlat kavereiden kanssa. Talo täyttyikin hetkessä viidestä pojasta ja kahdesta tytöstä...
Joillain on ollut kiire tulla sisälle...
Taisi tulla vohveleiden syönnin nopeusennätys tälle joukolle...
Illalla saimme vielä yövieraaksi Onnin kaverin, jonka luona Onni oli ollut edellisyönä kylässä. Tilasin meille Thaimaalaista ruokaa. Jos jotain niin Sherpan ruokapalvelua tulee ikävä. Sherpa on palvelu, jonka kautta voi tilata kotiin lähialueen ravintoloista samaa ruokaa, kuin mitä ravintolassakin on tarjolla. Palvelu on erittäin suosittu ja edullistakin. Ravintolavalikoima määräytyy sen mukaan millä alueella asuu. Voih, tätä kaipaan sitten kesällä Suomessa, kun illalla pitäisi tehdä ruokaa, mutta ei jaksa ja kaikki kivat ravintolat ovat Helsingin keskustassa...Mutta vielä ei sanota hyvästejä Sherpalle, tällä viikolla kokkaamiset loppuu ja ruoka pitää tilata, Sherpasta tietenkin.


Illallisen jälkeen pojat saivat vielä herkutella jätskillä ja pop cornilla 3D-elokuvaa katsellen. Sydäntäni särkee erottaa nämä kaverukset, mutta tällaista tämä ulkomailla olo on. Luopumisia ja uusia kokemuksia, käsi kädessä. Yritän lohduttaa Onnia nyt uusilla kokemuksilla ja kavereilla, joita saa Singaporessa ja myös sillä, että parin viikon päästä hän tapaa pitkästä aikaa Suomessa olevat parhaat kaverit, heitäkin Onnilla on ollut ikävä. Unohtamatta tietenkään isovanhempia ja mökkiämme Tammisaaressa. 


Parhaat kaverukset.
Sunnuntaina vuorossa oli taas pakkaushommia ja tällä kertaa pakkauskohteena oli toimistohuone ja siellä olevat kaikenmaailman lippuset ja lappuset. Lapset kävivät myös suomalaisilla kaverisynttäreillä ja iltapäivällä oli aika jättää jäähyväiset klubitalolle ja ulkouima-altaalle. Lämmin ilma houkutteli selkeästi muitakin uimaan...


Onni ja kaverit leikkivät vesisotaa.
Illalla oli taas aika tehdä viimeinen ruoka kodissamme, makaroonilaatikkoa ja samalla sanoin lopulliset jäähyväiset ikivanhalle Marimekon Unikko-kuosiselle patakintaalle. Olen nyt vihdoinkin päässyt eroon kaikista Unikko-kuosisista asioista, enkä halua nähdä niitä kodissamme tai mökillämme enää missään muodossa. 


Näin on jäljellä enää viisi yötä kodissamme, joten tällä viikolla on taas uusien jäähyväisten aika ja myös Shanghai Lily jättää hyvästit...Mutta ei ihan vielä.


Ps. Tänään on Vesan syntymäpäivä. Hyvää syntymäpäivää rakas sinne Singaporeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti