Sivut

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Viimeinen kerta

Heipä hei taas pitkästä aikaa. Meillä oli viime viikonloppuna täällä vieraita Suomesta. Erittäin hyvät ystävämme saivat kunnian olla meidän VIIMEISET vieraat täällä Shanghaissa. Ilokseni ja toisaalta surukseni ilmoitan, että perheemme muuttaa kesän jälkeen Singaporeen. Näin ollen blogini Shanghai Lilynä päättyy kesän aikana. Edessä on uusi maa ja uusi blogi - kuinkas muutenkaan blogi on: SINGAPORE LILY!

Niin, muutto on nyt siis tosiasia ja Kiinassa oloa on jäljellä enää vajaat seitsemän viikkoa. Sanotaanko, että Kiina-kiintiö on aika täynnä, joten muutto on mieluinen. Tämä viime vuosi on ollut minulle aika raskas jatkuvan sairastelun takia. Nyt pääsemme puhtaaseen ja hyvin järjestelmälliseen maahan, puhtaaseen ilmaan ja myös lämpimään tai siis oikeastaan helteiseen ilmastoon, päiväntasaajan tuntumaan. Skootteri ja kuskilla varustettu auto vaihtuu omaan autoon ja vasemmanpuoleiseen liikenteeseen, jee ja kääk! Talvi- ja syysvaatteet pakataan kauas pois ja tilalle otetaan vain mekkoja, shortseja ja sandaaleita. 

Nyt pitääkin sitten vauhdilla järjestellä erilaisia asioita. Lapsille on hankittu jo koulupaikat Singaporesta, asuntoja on katseltu netistä ja samanaikaisesti olen itse työstänyt omia suunnitelmiani Singaporea ajatellen. Näin alkuun meinaan edelleen pysyä "kotiäitinä". Kunhan elämämme asettuu paikoilleen ja arki alkaa pyöriä, katson mitä keksin itselleni. Töihin palaaminen on myös hyvin mahdollista. Blogin kirjoittaminen jatkuu varmuudella, mutta kieli vaihtunee englanniksi (jokin pieni osio tulee myös suomeksi). Eli tiedossa on paljon uutta ja jännittävää nähtävää, uusia matkoja, uusia tuttavuuksia, uusia haasteita. Olemme kaikki hyvin avoimin ja iloisin mielin siirtymässä uuteen maahan! 

Kerron muuttoon liittyvistä asioista ja tuntemuksistani varmasti vielä lisää, nyt on kuitenkin aika siirtyä tämän päivän aiheeseen. Viimeisten vieraidemme myötä kävin myös monessa parin vuoden aikana tutuksi muodostuneessa paikassa viimeistä kertaa. Loppuajan olen niin kiireinen, että näihin paikkoihin en enää tule menemään. Siispä on aika hyvästellä muutama tuttu suosikkipaikka...ja ehkä yksi ei niin suosikkipaikka.

                                                                                      *

Viimeinen kerta - kaatopaikkamarkkinat: Torstaina vein vieraamme "kaatopaikkamarkkinoille". Minulla oli sinne asiaa ja ystävät halusivat lähteä mukaan. Minä sain ostettua ne mitä lähdin sieltä hakemaankiin, eli tuoleja ja matka-arkun (laitan kuvia myöhemmin). Myös ystävät tekivät kivoja löytöjä. 



Pyytämäni matka-arkku haetaan ylhäältä katon rajasta...
Tuolla jossain ne minun tuolini ovat...
Hop, sinne vain niitä hakemaan.

Viimeinen kerta - Taiteilijakortteli (Taikang Lu): Perjantaina kävimme heti aamusta taiteilijakorttelissa. Näillä kaduilla on käyskennelty monta kertaa ja täällä on syöty monta lounasta. On aika hyvästellä taiteilijakortteli. Nyt täältä ostettiin pari taulua ja teetä. Ystäväni on suuri teen ystävä ja hänelle täältä löytyikin mieluinen kauppa.




Valinnan vaikeus.





Taiteilija työssään.



Viimeinen kerta - Shanghain valot: Lauantaina kodinhoitajamme Conny tuli hoitamaan lapsia ja me aikuiset lähdimme viettämään iltaa kaupungille. Shanghain valot on upea ilmestys ja näihin näkymiin ei kyllästy koskaan. Mutta nyt oli aika sanoa hyvästit valoille. Aloitimme iltamme The Peninsula-hotellin terassilta. 





Kultani mun.
Drinkkien jälkeen menimme suosikkiravintolaamme täällä Shanghaissa, Hakkasaniin. Ruoka ja juoma oli jälleen kerran aivan taivaallista.


Tytöt.
Pojat.
Illallisen jälkeen jatkoimme matkaa Cotton Clubille jazzia kuuntelemaan. Feel the Music! Mahtavaa musiikkia, upea tunnelma. Tätä baaria tulee oikeasti ikävä.


Pus!
Jazzklubin jälkeen palasimme Bundille ja menimme ensimmäiseen baariin, jossa kävin vieraillessani Kiinassa kaksi vuotta sitten. Remontoitu Bar Rouge näytti hyvältä ja koska sää oli hyvä, oli myös porukkaa valtavasti. Mutta ainahan sinne myös muutama suomalainen mahtuu joukkoon. Terassilla ihmisiä, erityisesti varmasti miehiä, viihdyttivät taitavat tankotanssijat...





Ei aina jaksa kuvissa hymyillä...
Viimeinen kerta - Fuxingin puisto: Vauhdikkaan lauantain jälkeen olikin kiva viettää vähän rauhallisempi päivä. Kävimme Fuxing puistossa katselemassa kiinalaista elämänmenoa. 







Meidän perhe!
Kuntoilulaitteet pääsivät testaukseen...

Lantio letkeäksi...

Puiston jälkeen kävimme vielä Din Tai Fungissa syömässä Dumplingseja, mutta se ei varmasti ollut viimeinen kertamme siellä, joten siitä ei ole kuvaa. Mutta kävimme vielä viimeisen kerran feikkimarkkinoilla ja luojan kiitos siitä! Olen aina vihannut tätä paikkaa ja ilokseni voin sanoa, että tänne en enää palaa. Hallelujah!




Näille paikoille sanon nyt hyvästit. Kohti uusia puistoja, valoja, ravintoloita, baareja ja markkinoita mennään. Jäljellä on vielä kuitenkin seitsemän viikkoa Shanghaita ja se aika tulee olemaan muutakin kuin pakkaamista, joten vielä sitä ehtii kaupungilla pörrätä paikassa jos toisessa...

Ps. Ystäväni uskaltautui myös skootterini kyytiin. Vaikka hiljaa köröteltiin, niin huimaa oli kuulemma meno...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti