Sivut

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Turistin päiväkirja

Tervetuloa Suomesta saapuneiden vieraidemme reilun viikon mittaiselle lomalle Shanghaihin. Matkalaisina ovat appivanhempani sekä toinen sukulaisperhe eli talomme on kirjaimellisesti täynnä. 

Perjantaina vieraat saapuivat ja yllätyksenä tuli myös aivan ihania tuliaisia...muumimukeja ja muumilautasia, ruisleipää, suklaata, pöytäliina, servettejä, lehtiä...


Illalla kävimme ensin drinkeillä The Peninsula-hotellissa ja ihailimme Shanghain upeaa siluettia.



Drinkkien jälkeen kävimme syömässä Lost Heavenissa. Ruoka oli jälleen kerran taivaallisen hyvää!


Lauantaina aloitimme päivän räätälimarkkinoilta, josta piti tilata vaatteita. Täällähän sitä vierähti tovi jos toinenkin räätälikojuja ihmetellen. 




Räätälimarkkinoiden jälkeen käytiin lastenmarkkinoilla ostamassa tuliaisia Suomeen.


Illallinen oli French Concessionin Kagenissa, joka on Teppanyaki ravintola. Herkullista ruokaa ja lisäksi olutta ja sakea.







Sunnuntai valkeni hyvin sateisena ja koleana. Lapset aloittivat päivän pääsiäismunien etsimisellä, jotka pääsiäispupu oli piilottanut ympäri taloa. 



Meillä oli varattu pääsiäisbrunssi Shangri-La hotellin Yi Cafesta. Brunssi sujui oikein leppoisissa merkeissä ja ruoka oli todella maukasta. Lapset viihtyivät erityisesti jälkiruokien parissa...











Maanantaina täällä oli pyhäpäivä (virallisesti hautojen putsauspäivä eli voisi sanoa vainajien muistopäivä, kuten meillä Suomessa). Lapsilla oli kuitenkin koulupäivä, mutta Vesalla oli vapaapäivä. Aloitimme päivän käymällä treenaamassa Vesan kanssa ja sitten lähdettiin kaupungille. Päivä oli pilvinen ja melko kylmä. Kävimme Super Brand -ostarilla sekä Dumplings -lounaalla Din Tai Fungissa. Lounaan jälkeen menimme iltapäiväkahville Ritz Carlton -hotelliin. Hotellin terassilta avautuu huikeat näkymät Huangpu -joelle.



Tiistai oli päivistä ehdottomasti kylmin ja vettä satoi lähes koko päivän. Lähdimme aamusta heti Hongqiaon kukkamarkkinoille, jonne vieraat olivat toivoneet pääsevänsä. Kukkia ihasteltiin ja ostoksia tehtiin.





Lounaalle menimme taiteilijakortteliin. Tässä vaiheessa olimme jo niin kylmissämme, että lämmin keitto ja lasi punaviiniä piti saada, jotta vähän tulisi lämpimämpi olo.









Tänään keskiviikkona sää olikin pitkästä aikaa aurinkoinen ja melko lämmin. Oli siis aika suunnata ulos. Aamulla lähdimme heti Lujiazuin alueelle katselemaan pilvenpiirtäjiä.




Ja menimme myös Oriental Pearl Toweriin. Tämä oli minulle kolmas käynti täällä ja edelleen lasilattialla kävely, istuminen saati makaaminen jännitti! Tornin ylimmässä näköalakohdassa koimme suuren yllätyksen, kun ikkunanpesijä ilmestyi yllättäen eteemme. 










Tornissa käynnin jälkeen kävimme lounaalla Ritz Carltonissa. 


Ja sitten jatkoimme matkaa Yu Gardeniin.











Vaikka kaikki kohteet olivatkin minulle tuttuja niin on ollut oikein mukava reissata tämän porukan kanssa. Säät olisivat voineet tietenkin olla mukavammat, mutta niihinhän me emme voi vaikuttaa. Shanghain kevät on tällä viikolla ottanut askeleen taaksepäin. Ensi viikolla mennään taas kohti kesäisiä lämpötiloja. On siis tehtävä ja nähtävä ne asiat mitä säiden ja vieraiden toiveiden pohjalta voimme tehdä. Mutta vielähän loma Kiinassa ei ole suinkaan ohi, vaan matka jatkuu...huomenna aamulla on vuorossa ainakin manikyyriä ja kasvohoitoa...ja ties mitä muuta...

1 kommentti:

  1. Kivoja kuvia ja mukavaa ajanviettoa! Voikun itselläkin olisi joskus aikaa hengailla enemmän.

    VastaaPoista