Sivut

maanantai 9. maaliskuuta 2015

Kohti talvea!

Johan sitä on jo yhdeksän päivää oltu kotona, on aika lähteä taas matkalle...

Tällä kertaa matkaamme pohjoiseen Japaniin. Edessä on viiden päivän hiihtoreissu Nisekoon. Lennämme huomenna aamulla Hokkaidon saarelle Sapporoon ja sieltä menemme edelleen autolla Nisekoon. 


Lapset ovat innoissaan lähdössä jo uudelle matkalle. Näin ne hiekkalinnat vaihtuvat lumikasoihin, sillä lunta Nisekossa riittää. Yksistään vuodenvaihteen jälkeen Nisekossa on tullut yli 10 metriä lunta!! Tämä ei ole mitenkään tavatonta, sillä keskimäärin talvessa lunta tulee n. 16 metriä. Onni kävi Nisekossa viime vuonna Vesan kanssa ja oppi hiihtokoulussa laskettelemaan. Emma ei ole nähnyt kunnolla lunta pariin vuoteen, joten hän on hyvin innoissaan tulevasta matkasta. Tällä kertaa myös Emma laitetaan hiihtokouluun. 

Minä en ole talvi-ihminen sitten yhtään, enkä ole liiemmin kiinnostunut hiihtämisestä tai muistakaan talvilajeista. Olen käynyt Suomessa muutamissa hiihtokeskuksissa ja aina olen ollut myös hiihto-opetuksessa, joten osaan vähän lasketella. Tällä matkalla meinaan myös mennä hiihtokouluun. Ongelmani ei niinkään ole se, etten osaisi lasketella, vaan se oma pelko tulla rinnettä alas...Joten luvassa on varmasti taas muutama kinkkinen tilanne, kun lukkiudun keskelle rinnettä...

Mutta joo, on minustakin kiva lähteä hiihtomatkalle ja uskon, että tästä tulee meille kaikille ikimuistoinen reissu. Onhan se kuitenkin kiva, että koko perheellä on yhteinen talviharrastus - laskettelu, joten teen kaikkeni, että opin hyväksi laskijaksi ja voitan pelkoni. Niinpä bikinit, aurinkorasvat, mekot ja sandaalit saan tällä kertaa jättää kotiin ja pakkaan sen sijaan mukaan, talvikengät, talvivaatteet, kerrastoja, hattuja, hanskoja, villapaitoja...Kohti talvea ja lumisia rinteitä siis mennään. 


Kivaa viikkoa teille kaikille ja lomakuulumisia taas viikon päästä!

2 kommenttia:

  1. Hei,

    Laitahan tietoja matkajärjestelyistä. Olisi mielenkiintoista kuulla miten sinne matkustetaan ja mistä kannattaa ottaa hotelli ja totta kai hintataso kiinnostaa. Onko vuokraamossa lumilautoja. Entä temppusuksia junioreille?

    Vakkarilukija

    VastaaPoista
  2. Hei, Japanin matka oli aivan ihana, suosittelen ehdottomasti matkustamaan tänne. Vuokraamoissa on lumilautoja ja eiköhän temppusuksiakin löydy. Vuokraamoihin voi ottaa etukäteen yhteyttä ja tiedustella niiden saatavuutta. Hintataso oli mielestäni ihan kohtuullinen ja tosiaan kun lasten välinevuokrat ja rinneliput olivat ilmaisia. Rahalle sai ehdottomasti vastinetta.

    VastaaPoista